OBRAĆANJE ANE BRNABIĆ U ŽENEVI: Predsednica parlamenta na skupštini Interparlamentarne unije - Koncept mira danas naročito krhk (VIDEO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

24. 03. 2024. u 13:07 >> 13:17

PREDSEDNICA Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić govorila je danas na 148. skupštini Interparlamentarne unije, koja će se ove godine održati u Ženevi u Švajcarskoj.

ОБРАЋАЊЕ АНЕ БРНАБИЋ У ЖЕНЕВИ: Председница парламента на скупштини Интерпарламентарне уније - Концепт мира данас нарочито крхк (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tanjug

Obraćanje predsednice NS Ane Brnabić

Predsednica Narodne skupštine je u svom obraćanju izjavila da će iskoristi svo svoje znanje i veštine koje je stekla kao premijerka za unapređivanje demokratije u parlamentu.

Istakla je da koncept mira nikada nije bio toliko krhk kao danas. Ona se osvrnula na bombardovanje SRJ od strane NATO-a podsećajući da je agresija izvršena na teritoriju suverene države bez ikakvog legitimiteta, računajući i odsustvo saglasnosti SB UN.

- To je bio presedan. NATO agresija protiv moje zemlje rezultirala je samoproglašenjem nezavisnosti tzv. Kosova. Ovi događaji su otvorili Pandorinu kutiju. Danas tenzije eskaliraju i moramo da učimo iz istorije. Moramo da poštujemo međunarodno pravo i suvernitet država UN - izjavila je Brnabić i dodala da se raduje budućoj saradnji.

Podsetila je i na činjenicu da je broj Srba na KiM znatno manji zbog njtničkog čišćenja koje sprovodi Priština.

Tema ovogodišnje skupštine je „Parlamentarna demokratija: izgradnja mostova za mir i razumevanje“, saopšteno je iz Kabineta predsednice Narodne skupštine.

Interparlamentarna unija je najstarija međunarodna parlamentarna organizacija i predstavlja najveći forum parlamentaraca u kojem se vodi dijalog o miru i saradnji među narodima, koji neguje i unapređuje koncept predstavničke demokratije, uspostavlja kontakte i razmatra pitanja od međunarodnog značaja.

Ovogodišnja skupština održava se od 23. do 27. marta u svom sedištu u Ženevi, a podsećanja radi, Srbija je bila domaćin 141. zasedanja ove Unije 2019. godine, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!