U BRISELU NASTAVAK RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE: Na dnevnom redu ukidanje dinara

Novosti online

25. 03. 2024. u 07:37

RAZGOVORI o odluci o gotovinskom poslovanju na Kosovu i Metohiji nastaviće se danas u Briselu u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine.

У БРИСЕЛУ НАСТАВАК РАЗГОВОРА БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ: На дневном реду укидање динара

Foto: Goran Čvorović

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, koji je najavio nastavak razgovora na tehničkom nivou, rekao je da je sa predstavnicima Beograda i Prištine, Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem, u utorak razgovarao o implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji, kao i o uticaju odluke o gotovinskom poslovanju.

- Bilo je važno utvrditi neke činjenice i dogovorili smo se da nastavimo našu diskusiju o ovom pitanju u ponedeljak u Briselu na osnovu konkretnih i realnih predloga koje se očekuje da će strane prethodno podneti. Istovremeno, sastanak je pokazao da se implementacijom Sporazuma o putu ka normalizaciji i dodatnim načinima za njegovo formalizovanje mora baviti na najvišem nivou na sastanku lidera, pod okriljem dijaloga, naveo je on posle sastanka u utorak.

Petković je posle tih razgovora izjavio da je tokom trilateralnog sastanka srpska delegacija istakla sve što otežava opstanak Srba na KiM i da je za Srbiju važno da u dijalogu nađe rešenje koje će uključivati nastavak funkcionisanja Poštanske štedionice na Kosovu i Metohiji.

 

BONUS VIDEO: DA SE NE PONOVI: U novosadskoj kasarni „Jugovićevo“ obeležen Dan sećanja na poginule u agresiji NATO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!