BRNABIĆ POSLE PREDSEDAVANJA U ŽENEVI: Ovo je bila velika čast za mene, ali i za Srbiju

Novosti online

25. 03. 2024. u 19:01

PREDSEDNICA Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić obratila se javnosti nakon predsedavanja Generalnom debatom na 148. Skupštini Interparlamentarne unije u Ženevi.

БРНАБИЋ ПОСЛЕ ПРЕДСЕДАВАЊА У ЖЕНЕВИ: Ово је била велика част за мене, али и за Србију

Foto: Peđa Vučković

Na samom početku, Ana Brnabić istakla kako je zanimljivo to što je predsedavala u momentu kada je gospodin Kosačev govorio o 25. godišnjici NATO agresije na SRJ i govorio o šteti koja je načinjena međunarodno-pravnom poretku proglašenjem nezavinsoti tz. Kosova.

- Čuli smo zanimljive govore iz Holandije. Švedske, Estonije, Ruske Federacije, Kine, velika je to bila čast za mene - poručila je Brnabić.

Kako je rekla ovo velika čast za nju ličnu, ali i za Srbiju.

Brnabić se potom osvrnula na sastanak sa delegacijom Kine.

- Da obradujem građane, čini mi se da je sastanak sa kineskom delegacijom bio je deo pripreme za posetu predsednika Kine Si Đinpinga, koja je došla na poziv predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. To nam se približava, što je izuzetno važno i velika čast. Hvala predsedniku Vučiću što je insistirao na tome... Poslednje tri godine Kina je najveći strani investitor u Srbiji - dodala je.

Brnabić je pomenula da se radi i na ponovnoj poseti naše delegacije Kini.

Svoju posetu Ženevi i prisustvo Skupštini Interparlamentarne unije ocenila je kao "vatreno krštenje".

- To je potpuno novo iskustvo za mene kao predsednicu Skupštine Srbije, potpuno drugačije od vođenja vlade, ali bile su tu iskusne kolege koje su mi pomogle - poručila je Brnabić.

Predsednici Narodne Skupštine Srbije Ani Brnabić danas je ukazana čast da na 148. Skupštini Interparlamentarne unije predsedava Generalnom debatom.

Brnabić je zasedala Skupštinom Interparlamentarne Unije čija je tema "Parlamentarna demokratija: izgradnja mostova za mir i razumevanje".

BONUS VIDEO: SLAVA ŽRTVAMA NATO: Tačno u ponoć, zasvetlela je Beogradska tvrđava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024