DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

Aleksandra 60

29.03.2024. 15:23

Kurti i dalje ne odustaje od svoje ideje da istera sve Srbe sa KiM i od te pokrajine napravi etnički čistu teritoriju. Gde je sada EU da to vidi i osudi.

Jovana

29.03.2024. 15:33

Beogradova inicijativa sa konkretnim predlozima pokazuje spremnost za konstruktivan dijalog i rešavanje problema na Kosovu i Metohiji. Nadamo se da će Priština prepoznati važnost kompromisa i istupiti sa otvorenim stavom kako bi se postiglo dugoročno rešenje koje će biti održivo i prihvatljivo za sve strane.

Marija

29.03.2024. 15:35

Ovo saopštenje jasno pokazuje razliku u pristupima Beograda i Prištine u pregovorima o pitanju Kosova i Metohije. Dok Beograd iznosi konkretne i održive predloge, Priština izbegava konstruktivan dijalog, što može otežati napredak ka mirnom rešenju problema.