SRPSKA LISTA NA IZBORIMA U HRVATSKOJ: Sredine u kojima su živeli Srbi su opustošene i nije moguć povratak (FOTO)

Novosti online

30. 03. 2024. u 11:18

NA PREDSTOJEĆIM parlamentarnim izborima 17.04.2024.godine u Republici Hrvatskoj u ime srpske zajednice učestvovaće nezavisna srpska lista bivšeg saborskog poslanika iz Vukovara Dragana Crnogorca i njegovog zamenika Miće Radulovića iz Knina.

СРПСКА ЛИСТА НА ИЗБОРИМА У ХРВАТСКОЈ: Средине у којима су живели Срби су опустошене и није могућ повратак  (ФОТО)

FOTO: Novosti

Srpskoj zajednici su Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj osigurana tri poslanička mandata.

Dragan Crnogorac je juče u Saboru Republike Hrvatske predao potpise srpske zajednice za učestvovanje na izborima za predstavnike nacionalnih manjina i tom je prilikom izjavio : - Malo šta je urađeno na povratku naroda u Hrvatsku, a sredine u kojima su živeli Srbi su opustošene i nije moguć bilo kakav održiv povratak.

Želja nam je da imamo pravu saradnju sa Republikom Srbijim i predsednikom Aleksandrom Vučićem koji čini sve da zaustavi dalje propadanje srpske zajednice u Republici Hrvatskoj.

FOTO: Novosti

 

Ići ćemo u postizborne koalicije sa političkim opcijama koji žele da učine konkretne korake kako se Srbima ne bi nastavljala kršiti politička i građanska prava.

Srbi su bili konstutivan narod u Republici Hrvatskoj, a danas su na granici izumiranja i naša jedina nada je pomoć Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića i saradnja sa umjerenim političkim opcijama kojih ima u Republici Hrvatskoj. Želimo da okončamo “Oluju” i propadanje i da se vratimo obnovi srpske zajednice u Hrvatskoj” istakao je Dragan Crnogorac u Saboru.

BONUS VIDEO:"NOVOSTI" U BANjSKOM POLjU: Peti dan nestanka male Danke Ilic

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)