POČINJU PREGOVORI SA STUDENTIMA! Rektor Univerziteta u Novom Sadu zajedno sa dekanima stigao na Filozofski fakultet

Novosti online

31. 03. 2024. u 17:56

KAKO Ns Uživo nezvanično saznaje, prof. dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Boris Dumnić, dekan Fakulteta tehničkih nauka i prof. dr Patrik Drid, dekan Fakulteta sporta i fizičke kulture, pristigli su na Filozofski fakultet u nameri da pregovaraju sa studentima radi prekida blokade.

ПОЧИЊУ ПРЕГОВОРИ СА СТУДЕНТИМА! Ректор Универзитета у Новом Саду заједно са деканима стигао на Филозофски факултет

N.Karlić

Filozofski fakultet blokiran je u četvrtak 28. marta od strane studenata, nakon što su studenti Univerziteta u Novom Sadu u velikom broju održali miran protest ispred fakulteta i tražili smenu vanrednog profesora Dinka Gruhonjića zbog nedopustivog izlaganja u kome se prepoznaju elementi govora mržnje.

Nakon mirnog protesta i govora Damjana Vakanjca, studenta prorektora Univerziteta u Novom Sadu, studenti su zauzeli fakultet, a danas šira javnost očekuje jasne korake od strane predstavnika fakulteta.

Podsećamo, tokom održavanja festivala Rebedu u Dubrovniku na jednoj od tribina Dinko Gruhonjić izjavio je da je ponosan što nosi ime po Dinku Šakiću, ustaškom zločincu i zapovedniku logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojem je stradalo na stotine hiljada Srba.

(nsuzivo.rs)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)