VERUJEM DA ĆEMO U BUDUĆNOSTI USPETI DA URADIMO JOŠ MNOGO TOGA ZAJEDNO: Oglasio se Vučić nakon sastanka sa francuskim privrednicima (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 04. 2024. u 09:56

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Parizu, gde se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika – MEDEF International i predstavnicima drugih francuskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiju.

ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕМО У БУДУЋНОСТИ УСПЕТИ ДА УРАДИМО ЈОШ МНОГО ТОГА ЗАЈЕДНО: Огласио се Вучић након састанка са француским привредницима (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Izuzetno važni razgovori sa francuskim privrednicima. Ekonomski odnosi Srbije i Francuske su dobri, ali moramo i možemo još bolje i više. Kod nas trenutno posluje 339 francuskih preduzeća koja zapošljavaju 11.125 ljudi. Tu očekujem dalji rast, kao i kada je u pitanju naša trgovinska ramena.

Srbija je privukla čak 80 procenata svih francuskih ulaganja u regionu i nadam se da će ti brojevi da se povećavaju u našu korist daljim investicijama, dok će Srbija, sa svoje strane, nastaviti da poboljšava svoje poslovno okruženje.

Verujem da ćemo još mnogo toga u budućnosti uspeti da uradimo zajedno sa francuskim kompanijama, posebno imajući u vidu radove na EXPO27, beogradskom metrou, veštačkoj inteligenciji i nuklearnoj energiji, a na dobrobit svih naših građana - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

BONUS VIDEO: VUČIĆ SA FRANCUSKIM PRIVREDNICIMA - Na pragu smo da potpišemo veliki ugovor u vezi sa nabavkom Rafala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)