UKIDAJU PRAVO NA LEČENJE SRBIMA: Srpska lista - Upadaju u apoteke i otimaju lekove pred očima starih i bolesnih

Novosti online

16. 04. 2024. u 16:55

DOK ih mentori hvale kako poštuju ljudska prava i guraju u Savet Evrope mimo svih pravila, falange premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija upadaju u srpske apoteke na severu Kosova i Metohije, otimaju lekove i medicinske materijale te ukidaju pravo na lečenje srpskom narodu, saopštila je danas Srpska lista.

УКИДАЈУ ПРАВО НА ЛЕЧЕЊЕ СРБИМА: Српска листа - Упадају у апотеке и отимају лекове пред очима старих и болесних

Foto: Srpska lista

Prema navodima Srpske liste, danas su u Leposaviću po Kurtijevom nalogu "do zuba naoružani policajci sa džipovima upali u dve apoteke u Leposaviću i jednu u Lešku i od zaposlenih oduzeli lekove pred očima starih i bolesnih koji sada ne mogu doći do svoje propisane terapije". 

- Podsećamo da 10 meseci na osnovu “usmene”, pretpostavljamo Kurtijeve, naredbe zabranjeno je dopremanje hrane i lekova iz centralne Srbije a sve kao deo plana režima u Prištini kako bi se ugrozio opstanak srpskog naroda i ukinulo pravo na lečenje i normalan život našem narodu. 

Srpska lista zahteva da "represija nad našim narodom prestane, da međunarodna zajednica konačno izađe iz stanja hibernacije i spreči progon srpskog naroda, ili da javno izađu i kažu da podržavaju ovo što Kurti radi".


 

BONUS VIDEO: Dolazak predsednika Vučića na Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave