RUBIKON: Može li Srbija ostati verna EU ako EU (Nemačka) žigoše srpski narod kao genocidan?

Živadin Jovanović

20. 04. 2024. u 19:23

NEMAČKA vlada predvodi akciju da Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvoji rezoluciju kojom bi se srpska nacija žigosala kao genocidna.

РУБИКОН: Може ли Србија остати верна ЕУ ако ЕУ (Немачка) жигоше српски народ као геноцидан?

Foto A. Stanković

Kakav izbor, kakvo liderstvo zemlje koja je u jednom veku izvršila četiri agresije protiv srpskog naroda! Jasenovac, Jajinci, Kragujevac, Kraljevo, Niš... Grčka poslanica u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Dora Bakojani, sestra premijera Kirijakosa Micotakisa, predvodi akciju da se takozvana Republika Kosovo primi u Savet Evrope.

Kakvo slepilo! Ponižavanje, zastrašivanje i etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije ulazi u završnu fazu pod pokroviteljstvom političkog Zapada. Cinični "poklon-paket" stiže Srbiji kada obeležava 25. godišnjicu zločinačke oružane agresije NATO. Da li to politički Zapad objavljuje da prelazi Rubikon i baca kocku - da srpski narod nije narod vredan postojanja i poštovanja, već parija!

Standardne žalbe da politički Zapad krši Dejtonski sporazum, princip konsenzusa u Bosni Hercegovini i prava Republike Srpske, da gazi Povelju Ujedinjenih nacija, Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244 i Ustav Srbije, da Aljbin Kurti nije zaslužio članstvo u Savetu Evrope jer nije izvršio "dva od tri uslova", ne pokrivaju prelazak Rubikona, pogotovu ne remete logiku Zapada.

Naprotiv! Imamo li važnije vrednosti od egzistencijalnih? Jesmo li spremni za strateške političke odgovore? Kako bi reagovao takozvani politički Zapad ako bi Srbija, kojim slučajem: zatražila članstvo u BRIKS-u, obnovu članstva u Pokretu nesvrstanih zemalja, vraćanje dijaloga u vezi sa Kosovom i Metohijom u Savet bezbednosti UN, jer je Evropska unija izašla iz mandata Generalne skupštine i demonstrirala da nije fer posrednik.

Može li Srbija ostati verna EU ako EU (Nemačka) žigoše srpski narod kao genocidan?! Srbija ne priznaje Dorine ili bilo čije "uslove" za člantvo tzv. Kosova u bilo koju međunarodnu organizaciju, jer ne priznaje secesiju, otimanje svoje državne teritorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)