"SRBIJA OSTAJE POSVEĆENA POVELJI UJEDINJENH NACIJA": Vučić sa članicama UN iz latino-američke i karipske g.o nacrtu rez. o Srebrenici (FOTO)

Novosti online

23. 04. 2024. u 19:04

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak povodom pozicije Republike Srbije u vezi Nacrta rezolucije „Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“ sa državama članicama UN iz Latino-američke i karipske grupe.

СРБИЈА ОСТАЈЕ ПОСВЕЋЕНА ПОВЕЉИ УЈЕДИЊЕНХ НАЦИЈА: Вучић са чланицама УН из латино-америчке и карипске г.о нацрту рез. о Сребреници (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

- Informisao sam predstavnike Latino-američke i karipske grupe u UN o svim činjenicama i dalekosežnim posledicama donošenja rezolucije o Srebrenici.

Ukazao sam na sve opasnosti koje takva jednostrana i iznuđena rezolucija može da donese regionu, međunarodnom pravnom poretku i samim UN.

Umesto novih podela i nestabilnosti, svima nam je potreban konstruktivan dijalog, međusobno poštovanje, poverenje i razumevanje kako bi radili zajedno na stabilnosti, ekonomskom razvoju i boljem životu svih naših naroda.

Naglasio sam da Srbija ostaje posvećena Povelji UN, donetim rezolucijama i međunarodnom javnom pravu, za koje verujemo da su osnovni principi bolje sutrašnjice, kao i da je za povratak mira u svetu potrebno vratiti veću ulogu UN - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)