RUSIJA JE ZA TO SPREMNA: Zaharova - Nadamo se da će nova Vlada Srbije nastaviti saradnju sa Moskvom

Novosti online

15. 05. 2024. u 11:32

MOSKVA se nada da će nova Vlada Srbije da nastavi razvoj veza sa Rusijom, kaže portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

РУСИЈА ЈЕ ЗА ТО СПРЕМНА: Захарова - Надамо се да ће нова Влада Србије наставити сарадњу са Москвом

Foto: Profimedia

Na pitanje kako komentariše to što su u novu Vladu Republike Srbije ušli i Aleksandar Vulin, potpredsednik vlade, i Nenad Popović, ministar bez portfelja, koji se pritom nalaze i na američkoj crnoj listi, Zaharova odgovara da se radi o unutrašnjoj politici Srbije.

Rusija je uvek isticala da je formiranje vlade bilo koje države unutrašnja stvar koju treba da procenjuje jedino narod te određene države, u ovom slučaju Srbije, objasnila je Zaharova za RT Balkan.

- Nema sumnje da su kadrovska rešenja doneta na osnovu njihovog profesionalnog iskustva i kvalitetnog rada svakog od njih, dodala je ona.

Rusija ima šta da doda, ali u drugom kontekstu, navela je Zaharova.

- Rusija se nada da će novi kabinet ministara Srbije da nastavi onu politiku koja podrazumeva dalji razvoj veza Moskve i Beograda u kontekstu rusko-srpskog strateškog partnerstva, kao i jačanje bogate saradnje za dobrobit našeg naroda, rekla je Zaharova.

- Rusija je za to spremna. Znam da možda nisam morala da napominjem, ali sam za svaki slučaj, ipak, rekla. Za slučaj da neko možda sumnja. Ne sumnjajte, terajte sumnju od sebe,   poručila je Zaharova.

BONUS VIDEO: Svečano otvaranje vetroparka Krivača - prvog vetroparka u Istočnoj Srbiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima