VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM I BORELOM

Novosti online

07. 09. 2020. u 11:22

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vućić sastao se sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednikom Evropske komisije Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ЛАЈЧАКОМ И БОРЕЛОМ

Foto: Instagram

Po ustaljenoj proceduri, nakon bilateralnih sastanka dve delegacije sa EU posrednicima u dijalogu, za 12 časova zakazan je i trilateralni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Kosova Avdulaha Hotija, šefa diplomatije EU Žosepa Borela i specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.


Šef diplomatije Evropske unije Žosep Borel najavio je da će se na današnjem sastanku na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine razgovarati o važnim temama nevećinskih zajednica i rešavanju međusobnih finansijskih potraživanja i pitanja imovine.

-Obe teme su vrlo osetljive i bitne za buduće odnose Srbije i Kosova i za svakodnevni život građana-poručio je Borel.

Žosep Borel je u snimljenoj izjavi pred početak treće runde obnovljenog briselskog dijaloga, na kome učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti, pozdravio zajedničku izjavu u kojoj obe strane potvrđuju da "pridaju EU integracijama najviši prioritet", da "nastavljaju rad na dijalogu kome posreduje EU" i obećavaju da će "duplirati napore u usklađaivanju sa EU".

 

-Naravno da se njihove pozicije razlikuju, ali ovde su da nađu zajedničko tlo i da, kroz rešavanje svih otvorenih pitanja, rade na postizanju sveobuhvatne normalizacije odnosa-zaključio je Borel.

On dodaje da su ekspertski timovi Beograda i Prištine tokom leta radili na pitanjima nestalih, raseljenih i ekonomskim odnosima.

-Ovi razgovori nisu uvek laki. Drago mi je da vidim posvećenost i poštovanje sa obe strane-kaže Borel.


Kako je ranije najavljeno na današnjoj, trećoj po redu, rundi obnovljenog dijaloga na visokom nivou, lideri bi trebalo da potvrde finalizaciju dogovora oko pitanja nestalih, raseljenih i ekonomskih odnosa i otvore nove teme koje obuhvataju Zajednicu srpskih opština, međusobna finansijska potraživanja i imoviska pitanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (31)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!