MILOŠ JOVANOVIĆ (DSS): Srbiji potreban domaći dijalog, nepotrebni strani medijatori

Beta

08. 10. 2020. u 12:38

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović je izjavio da je Srbija "već dugo nalazi u ozbiljnoj krizi i to je činjenica niko može da opovrgne".

МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ (ДСС): Србији потребан домаћи дијалог, непотребни страни медијатори

Miloš Jovanović / Foto M. Anđela

Naveo je da su "ozbiljno ugroženi njen teritorijalni integritet, demokratske institucije pravne države, socijalna pravda i demografski opstanak".

"Preduslov nalaženja i sprovođenja valjanih i održivih rešenja za sva ova pitanja jeste postizanje društvenog konsenzusa o ciljevima i načinima njihovog postizanja", rekao je Jovanović, prenela je DSS.

Ukazao je da je neophodan "otvoren dijalog svih političkih činilaca društva, naučnih institucija, relevantnih strukovnih organizacija i Crkve o rešavanju problema Kosova i Metohije".

Takav dijalog je, naveo je on, potreban i o "obnovi i jačanju svih institucija pravne države obezbeđivanjem njihove pune nezavisnosti, obnovi i jačanju demokratskih institucija: uslovima za slobodne i fer izbore, promeni izbornog sistema, medijskim prilikama, autonomiji rada nezavisnih državnih institucij, merama smanjivanja socijalne nejednakosti i utvrđivanju konkretnih mera povećenja nataliteta i smanjivanje iseljavanja stanovništva".

"Ukoliko postoji politička volja da se ovaj neophodni dijalog otvori potpuno bi bilo nepotrebno bilo kakvo spoljno mešanje, medijacija EU ili bilo koga drugog", smatra Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (2)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!