BIĆE ISPORUČEN U HAG: Pripadnici Euleksa izveli Jakupa Krasnićija iz kuće, očekuje se transport do Specijalnog suda

D. Zečević

04. 11. 2020. u 15:57 >> 16:13

Posle višesatne akcije Euleksa, uz podršku kosovske policije, danas popodne iz svoje kuće u Prištini izveden je nekadašnji portparol Oslobodilačke vojske Kosova i predsednik kosovske Skupštine Jakup Krasnići .

БИЋЕ ИСПОРУЧЕН У ХАГ:  Припадници Еулекса извели Јакупа Краснићија из куће, очекује се транспорт до Специјалног суда

Euleks oko kuće Jakupa Krasnićija

Krasnići je, prema saznanjiima „Novosti“, uhapšen u 15,35 a u akciji hapšenja učestvovalo je petnaestak vozila Euleksa koja su jutros oko šest sati opkolila kuću Krasnićija u Prištini.

Sa njima su se, prema našim saznanjima, nalazili i pripadnici Specijalnog tužilaštva, dok su pripadnici ksoovske policije obezbeđivali prilaz odnosno blokirali ulicu u kojoj se nalazi kuća.

Nadomak same kuće, kojoj novinarima nije bio dozvoljen prilazak, nalazilo se sve vreme jedno vozilo Euelksa sa otvorenim vratima i gepekom što je ukazivalo da će Krasnići biti uhapšen i u toku dana biti isporučen Hagu.

Inače, Krasnići bio je portparol tzv. “OVK” i jedna od glavnih ličnosti ove paravojne organizacije, ali je bio i predsednik Skupštine Kosova i ministar u vladi, dok je trenutno obavlja funkciju predsednika Nacionalnog saveta Socijaldemokratske inicijative.

Kako su jutros preneli prištinski mediji na albanskom jeziku, porodica Jakupa Krasnićija saopštila je da je prestrašena današnjim upadom Euleksa u njihovu kuću, a Arijan Krasnići, njegov bratanac, saopštio je da su Jakupa Krasnićija od jutarnjih sati saslušavali u posebnoj sobi.

I advokat Valjon Hasani izjavio je da je potvrđena optužnica Specijalnog suda protiv Jakupa Krasnićija, ali nije precizirao vezano za šta se odnosi optužnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024