TAČIJU PRETI DOŽIVOTNA: Tužilac upozorio da bi "Zmija" mogla da pobegne, ali i da je spremna na nova zlodela

Novosti online

21. 11. 2020. u 16:39

GLAVNI tužilac Specijalnog tužilaštva u Hagu, Džek Smit, u pismu pretpretresnom sudiji Nikoli Guilou naveo je svoje argumente zbog čega je Hašima Tačija trebalo uhapsiti i staviti u pritvor, kao i to da bi, ukoliko se optužbe potvrde, on mogao da dobije doživotnu kaznu zatvora.

ТАЧИЈУ ПРЕТИ ДОЖИВОТНА: Тужилац упозорио да би Змија могла да побегне, али и да је спремна на нова злодела

Hašim Tači

Smit je u pismu, objavljenom na zvaničnoj veb stranici Specijalnog suda, naveo da postoji strah da bi Tači mogao da pobegne nakon što je nepotvrđena optužnica objavljena, prenosi "Reporteri".

Smit, takođe, u pismu poslatom predpretresnom sudiji, tvrdi da bi Tači mogao počiniti druga krivična dela i ometati posebne postupke, a istakao je i da bi optužbe, koje su potvrđene u Specijalnom sudu, mogle dovesti do doživotnog zatvora za doskorašnjeg kosovskog predsednika.

Ovo pismo pokazuje insistiranje glavnog specijalnog tužioca da je Tačija trebalo uhapsiti i poslati u pritvor.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024