DEO izveštaja šefa komisije UN Bakarije Kantea iz 1999. godine o užasnim posledicama bombardovanja Srbije nikada nije zvanično objavljen, ali su delovi tog izveštaja dospeli u javnost zahvaljujući nezavisnom američkom novinaru Robertu Džejmsu Parsonsu.

Komentari (10)

buki

04.01.2021. 20:59

@Ana - I zabraniti sve Nevladine organizacije koje negiraju štetan uticaj Nato bombardovanja. Nastaviti sa istraživanjem tih posledica, koje idu po principu kreni-stani i podneti tužbe protiv glavnih aktera tog zločina, jer ne vidim šta bi time mogli da izgubimo.

Vatro Marx

04.01.2021. 19:55

Za vladu Srbije kao de se i nista nije desilo. U centru Beograda agresor ubica Srpskog naroda NATO-OTAN, ima svoje predstavnistvo. Jos Obama, kao prvi sekretar Stoltenberg pa i ostali da zapada visoki politicari, izjavili da je Srbija bombardovana sasvim opravdano. Jos hoce Srbiju da prisile da udje u najvecu bandu, mafiju na svijetu i da predju preko svega sto su Srbiju unazadili, otrovali narod na Kosmetu i silom oteli Srpsku svijetinju. Tako da je za vecine na zapadu Srbin najgori, najagtesivniji na svijetu takva je politika zapada dovela Srbina na ivici katastrofe nazalost, i danas ima takvih koji misle da Srbin snosi veliku odgovornost.

Bonaparta

04.01.2021. 20:09

Srbija odmah da podnese Međunarodnom sudu za ratne zločine i da traži osudu po komandnoj odgovornosti. Pokrenuti isi takv postupak i u Americi pred njihovim pravosudnim organima s dodatkom da tražimo 100 milijardi dolara za materijalnu i ne materijalnu štetu. Dokaz da traže od UN izveštaj.

Dragan

04.01.2021. 20:49

Obavestite Zaharovu o nacinu i sredstvima cime su nas bombardovali Nato zlikovci. Posto smo mi neaktivni ili nesposobni da argumentovano nastupimo u UN koje.su PROAMERICKE . Sve to moze ali mi nemozemo pa potraziti od Turaka popis stanovnistva na KiM koji su uredno odradili Osmanlisko carstvo i cuvaju podatke.

ninguno y nunca

04.01.2021. 21:00

.. pa vi opet tražite članstvo u NATOu!!! ne razumijem kako ljudi ne shvataju da je NATO produžena ruka SADa, zločinačka organizacija.

Realna sam

04.01.2021. 23:31

Ti što su nas uništili i koji su krivi za bombardovanje su ili mrtvi ili jednom nogom u grobu. Neće stići da odsluže robiju na zemlji. Ali od Božije kazne neće pobeći. Na onom svetu će platiti za zla koja su naneli nedužnom narodu.