SUSRET SA DAČIĆEM, PA TERMIN DIJALOGA: Dejvid Mekalister o zahtevu pojedinih srpskih opozicionih partija

Tanjug

19. 01. 2021. u 22:22

EVROPSKI parlament, koji deo opozicije u Srbiji uporno poziva "u pomoć" za izbore planirane na proleće sledeće godine, izjasniće se o datumu i modalitetima međustranačkog dijaloga tek nakon što predsedavajući Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvid Mekalister razgovara sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem.

СУСРЕТ СА ДАЧИЋЕМ, ПА ТЕРМИН ДИЈАЛОГА: Дејвид Мекалистер о захтеву појединих српских опозиционих партија

Arhiva

Kako su za Tanjug poručili iz Mekalisterovog kabineta, "datum za taj sastanak još nije fiksiran".

U međuvremenu su evropskim parlamentarcima pisale tri opozicione stranke - Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa, deo Demokratske stranke koju predvodi Zoran Lutovac i Pokret slobodnih građana, na čelu sa Pavlom Grbovićem. Oni su tražili što skorije pokretanje nove faze međustranačkog dijaloga, jer, kako su naveli, veća odlaganja mogu naštetiti procesu dijaloga i umanjiti šanse za postizanje sporazuma koji bi bio prihvatljiv za sve strane.

Te stranke su navele da su zabrinute zbog, kako tvrde, nedostatka političke volje vladajućih stranaka da prihvate rešenje koje bi razrešilo političku krizu u zemlji, te da da je "situacija sa Regulatornim telom za elektronske medije (REM) najbolji primer nedostatka volje da se naprave suštinski koraci unapred". Uz to, u pismu se insistira na tome da bi opozicija trebalo da bude konsultovana u pogledu budućih tema i formata predviđenog dijaloga.

SSP, DS i PSG navode i da je legitimnost njihovih zahteva i pozicije u dijalogu potvrdila činjenica da na izborima 2020. nijedna opoziciona stranka nije osvojila mesta u parlamentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!