LAŽI STRANKE VUKA JEREMIĆA: Oglasila se Policijska uprava u Kruševcu

Novosti online

22. 01. 2021. u 21:17

POLICIJSKA uprava u Kruševcu ističe da su netačni navodi Narodne stranke o navodnom neosnovanom hapšenju njenih aktivista i naglašava da policija jednako postupa prema svima i svoje aktivnosti sprovodi u skladu sa zakonom nezavisno od stranačke pripadnosti bilo koga.

ЛАЖИ СТРАНКЕ ВУКА ЈЕРЕМИЋА: Огласила се Полицијска управа у Крушевцу

Vuk Jeremić i Dragan Đilas

- Ističemo da prilikom rutinske kontole lica policija nema nikakva saznanja o političkoj pripadnosti lica, niti je to od značaja za njen rad.

U cilju istinitog informisanja javnosti, Policijska uprava u Kruševcu ukazuje da su pripadnici saobraćajne policije u Kruševcu u kontroli saobraćaja zaustavili vozilo kojim je upravljao P.P. (1979) iz Kruševca koji je tom prilikom odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo psihoaktivne supstance u organizmu zbog čega mu je, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, određeno zadržavanje do 12 sati, kao i svakom drugom licu koje odbije da se testira na alkohol ili narkotike.

Sa njim u vozilu bio je i M.Dž. u čijem je stanu policija prilikom pretresa pronašla pištolj sa sedam pripadajućih metaka, vagicu za precizno merenje i malu količinu zelene biljne materije za koju se sumnja da je marihuana. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovalašćeno držanje opojnih droga, osumnjičenom M.Dž.  je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Kruševcu. 

Pedesettrogodišnji muškarac, koji je sa njima bio u vozilu, saslušan je u policiji u svojstvu građanina i pušten, i nikakakvo hapšenje niti mere prema toj osobi nisu preduzete kako tvrdi Narodna stranka.

Policijska uprava u Kruševcu poziva političke stranke da u dnevno političkim  obračunima prestanu da zloupotrebljavaju policiju i iznose neproverene i netačne informacije - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti