DANICU (9), NIKOLINU (5) I MILICU (5) JE TATA PIJAN MALTRETIRAO: Dele JEDNU lutku, a izbacuju ih iz kuće zbog 30 EVRA!

Novosti online

22. 09. 2020. u 00:27

ДАНИЦУ (9), НИКОЛИНУ (5) И МИЛИЦУ (5) ЈЕ ТАТА ПИЈАН МАЛТРЕТИРАО: Деле ЈЕДНУ лутку, а избацују их из куће због 30 ЕВРА!

Foto: Fejsbuk

VREDNE curice iz Kuršumlije pomažu svojoj samohranoj majci, ali potrebna im je i naša podrška!

Maksimović Danica (9), Nikolina (5) i Milica (5) ponos su svoje majke Jelene Antić. Ona se morala razići sa njihovim ocem zbog, alkoholom uzrokovanog, maltretiranja. Danas žive u kućici koju iznajmljuju za 30 evra mesečno. Alimentaciju ne dobijaju, tako da su im jedina sigurna primanja socijalna pomoć i dečiji dodatak.

Vredna je Jelena. Svaku pomoć koju dobije iskoristi za sređivanje kuće i dvorišta, a gazda joj to, naravno, odbije od kirije. Deca su još mala, pa ne može mnogo da ih ostavlja, ali kad ugrabi priliku čisti da bi zaradila neki dinar. Kad je sezona, beru i voće. A bistre i prelepe curice provode dane u igri i, pomalo, pomažući majci.

„Ja pomažem majci, evo baš sam čistila sto pre nego što ste došli" – kaže najstarija Danica.

Iz organizacije "Srbi za Srbe" pitali su je koji joj je omiljen predmet, a dobili smo jedan nesvakidašnji odgovor koji je izazvao smeh svih prisutnih: „Igrice sa čarobnjacima."

Kod Nikoline se dala primetiti lutka od koje se, maltene, nije odvajala. Ubrzo nam je Danica pojasnila njihovu sestrinsku tradiciju:

Vredne curice iz Kuršumlije pomažu svojoj samohranoj majci, ali potrebna im je i naša podrška! Maksimović Danica (9),...

Posted by Srbi Za Srbe on Sunday, September 20, 2020

 

„To je nekada bila moja lutka, a sada je Nikolinina. Pa kad ona poraste, biće Miličina."

Vidi se da su skromna deca, ali potrebno im je dosta toga. Uskoro će morati da se isele, tako da im je hitno potrebna bar neka kućica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Tas

22.09.2020. 02:45

Није свако да буде отац, као неко ко има ћеркицу и још једно дете на путу, они су центар мога универзума. Овим лепотицама ће се помоћи, заслужују да имају мирно детињство.