MALOLETNIKU PRITVOR DO 30 DANA: Srednjoškolac iz Bačke Palanke sumnjiči se za napad na nastavnika

Lj.P.

09. 05. 2024. u 20:49

MALOLETNOM srednjoškolcu iz Bačke Palanke, koji su sumnjiči da je u sredu, 8. marta napao i teško povredio Slobodana Zorića (65), nastavnika praktične nastave u TŠ "9. maj" u tom gradu, a koju je ranije pohađao, danas je priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu. Šestanestogodišnjaku je sudija za maloletnike odredio pritvor do 30 dana, a sumnjiči se za napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti.

МАЛОЛЕТНИКУ ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Средњошколац из Бачке Паланке сумњичи се за напад на наставника

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako je za "Novosti" rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, pritvor mu je određen iz razloga postojanja okolnosti koje ukazuju na to da bi osumnjičeni ostankom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke, zatim zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni u kratkom  vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo za koje je osnovano sumnjiv, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Maloletnik se, kako smo ranije objavili, sumnjiči da, iako više nije đak TŠ "9. maj", koju je, prema nezvaničnim saznanjia, napustio šre mesec dana i prebacio se u drugu školu, došao u ovu obrazovnu ustanovu i počeo je da provocira nastavnika koji ga je zamolio da napusti ućionicu, jer više nije učenik te škole. Po izlasku iz učionice je fizički napao nastavnika i teško povredio.

Policija je uhapsila šesnaestogodišnjaka, a nastavnik je sa teškim povredama prevezen u Urgentni centar KCV u Novom Sadu, gde je zbog višestrukih povreda zadržan nalečenju.

Nastavnik je, kako su naveli u ovoj zdravstvenoj ustanovi, zadobio povredu glave u vidu frakture kostiju glave i lica i hematome. Pacijent je nakon kompletne dijagnostike, opservacije i lekarske pomoći primljen na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg konzervativnog lečenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)