MLADI KROMPIR DO 300 DINARA: Na pijaci "Zeleni venac" velika ponuda svežeg voća i povrća

T.N.

22. 04. 2023. u 09:39

RADNI dan nije sprečio sugrađane da obave kupovinu na pijaci i obezbede sveže voće i povrće, a prava adresa za to juče je bila pijaca na Zelenom vencu.

МЛАДИ КРОМПИР ДО 300 ДИНАРА: На пијаци Зелени венац велика понуда свежег воћа и поврћа

Privatna arhiva

Ponuda na ovoj tržnici bila je raznovrsna, a najviše se tražio tek pristigli mladi krompir, čija se cena u proseku kreće od 150 do 300 dinara za kilogram ovog povrća.

Sveže rotkivce mogu se naći na skoro svakoj tezgi, a cena im ide i do 80 dinara. Tražila se i zelena salata, a cena ovog zeleniša kreće se u proseku od 40 do 80 dinara. Za vezu mladog luka izdvajalo se od 60 do 80 dinara, dok je cena crnog luka u odnosu na prethodni period nešto niža i iznosi oko 200 dinara.

Svež, očišćen spanać kupovao se na pijaci "Zeleni venac" po ceni od 100 dinara. Sitniji, krupniji krastavac uvek je aktuelan na pijacama, a kilogram ovog zelenog povrća košta u proseku od 100 do 300 dinara.

Kada se završi kupovina zelenog povrća, sugrađani prelaze na namirnice crvene boje. Za kilogram paradajza potrebno je izdvojiti i do 300 dinara, dok se "čeri" paradajz može pazariti za 100 dinara više.

Korpica od pola kilograma crvenih krupnih jagoda drži cenu već duže vreme od 200 dinara. Na tezgama i dalje ima južnog voća, ali im je cena niža nego ranije, pa je, tako, za kilogram mandarina potrebno izdvojiti 180 dinara, dok je ranije za ovo narandžasto voće bilo potrebno i 250 dinara. Banane, limun, kivi, takođe imaju nižu cenu koja se kreće od 120 do 200 dinara.

Atrakcija za turiste

TURISTI koji borave u glavnom gradurado svraćaju na naše pijace, a kako je Zeleni venac u centru, tamo se često mogu susresti. Nakupci na "Zelenjaku" kažu da ih često posećuju strani državljani i da se interesuju za sveže namirnice i kupuju sve, od svežih pečuraka, krompira, jagoda do meda kojeg ima na ovim tezgama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove