JOŠ DANAS OTVOREN FESTIVAL NAUKE: Ove godine ulaz besplatan za sve školarce i ljubitelje nauke

A. Z. K.

19. 05. 2023. u 06:00

FESTIVAL nauke, koji je otvoren u sredu na Beogradskom sajmu, biće besplatan za sve posetioce! Manifestacija je otvorena još danas, a organizatori su uspeli da obezbede donacije od srpskih i inostranih kompanija, kako bi ovogodišnji festoval bio besplatan.

ЈОШ ДАНАС ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ НАУКЕ: Ове године улаз бесплатан за све школарце и љубитеље науке

Promo

Vrata Hale 4 za posetioce otvorena su od 10.00 do 18.00. Školarce očekuje više od 1.300 učesnika iz 52 naučne i obrazovne institucije. Najvaljeno je i nekoliko zona u kojima će deca biti u prilici da se na različite načine upoznaju sa naukom.

- U Ekspertinejdžeri zoni, mladi naučnici i ambasadori nauke, predstaviće svoja dostignuća i znanja stečena tokom školskih časova i vannastavnih aktivnosti. Kroz niz naučnih izazova oni će obrađivati teme iz ekologije, geografije, fizike i hemije - saopštili su organizatori. - U delu gde će biti interaktivne postavke, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa stotinama zanimljivih naučnih tema iz prirodnihi društvenih nauka. Na ovaj način deca će otkriti zabavno lice nauke uz brojne interaktivne eksperimente. Za decu od 5 do 11 godina spremna je i Mala zona, u kojoj će moći da pkžu kreativnost i radoznalost kroz radionice i okušaju se u jednostavnim eksperimentima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)