VOLITE SRBIJU KAO ŠTO ONA VOLI VAS U Beogradu se održava tradicionalni "Svesrpski dečji sabor" koji okuplja mališane iz dijaspore i regiona

S.V.

26. 05. 2023. u 13:00

MALIŠANI srpskog porekla, koja žive u zemljama dijaspore i regiona, stigli su u Beograd kako bi učestvovali na tradicionalnoj manifestaciji "Svesrpski dečji sabor".

ВОЛИТЕ СРБИЈУ КАО ШТО ОНА ВОЛИ ВАС У Београду се одржава традиционални Свесрпски дечји сабор који окупља малишане из дијаспоре и региона

DKCB

Decu uzrasta od devet do 13 godina koja su doputovala iz Austrije, Hrvatske, Nemačke, Mađarske, Rumunije i Severne Makedonije dočekali su predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i poželeli im dobrodošlicu. Ovaj skup se održava po peti put u Beogradu, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ministarka Kisić je mališanima poručila da treba da vole Srbiju kao što ona voli njih, gde god živeli i radili, te je istakla da su ta deca ambasadori Srbije, njenih običaja, jezika i tradicije.

- Srbija je zemlja vaših korena, zemlja u kojoj su rođeni vaši preci, zemlja koja će uvek biti uz vas i za vas. Posebno mi je srce bilo puno kada sam u razgovoru sa vama videla da svi bez greške pričate srpski jezik. To znači da su vaši roditelji, bake i deke, radili odličan posao, a verujem da će te i vi slediti njihov primer" - rekla je ministarka.

Orlić je istakao da je taj skup odlična prilika da se svi upoznaju i da se kroz druženje uspostave neraskidive veze sa svojim narodom i svojom zemljom.

Festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije Svesrpski dečji sabor" počeo je u četvrtak u Beogradu i trajaće do sutra, a usmeren je prema deci srpskog porekla, uzrasta od devet do 13 godina iz dijaspore, regiona i Srbije.

Cilj manifestacije je uspostavljanje trajnih veza sa zemljom porekla, razvijanje osećanja pripadnosti i povezivanje sa vršnjacima iz Srbije. Skup se peti put zaredom održava u Beogradu, pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)