PARAĆINAC NA POLUMARATONU U NICI: Nakon trke, posetio Savez Srba Francuske (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 05. 2023. u 16:42

SAŠA Petrović, profesor fizičkog iz Paraćina, proteklog vikenda istrčao Međunarodni polumaraton u Nici nastavljajući tako svoju misiju da propagira svojim sugrađanima zdrave stilove života.

ПАРАЋИНАЦ НА ПОЛУМАРАТОНУ У НИЦИ: Након трке, посетио Савез Срба Француске (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

U ovoj trci učestvovalo je oko 8.000 takmičara iz celog sveta, uključujući Afrikance, a paraćinski sportista uspeo je da ispuni svoj cilj, a to je da pređe utvrđenu rutu od 21 kilometar i to po ne baš povoljnim uslovima – po jakom pljusku.

I ovom prilikom Petrović je nastavio svoju misiju širenja kontakata i povezivanja svog rodnog grada sa dijasporom. Nakon trke posetio je Savez Srba Francuske, noseći autentične darove iz svog kraja koje je pripremio zahvaljujući podršci nekoliko paraćinskih ustanova i preduzetnika.

- Sa predsednikom Saveza Srba u Francuskoj Vladanom Radovanovićem razgovarao sam o mogućnostima za razmenu učenika i za organizovanje edukativnih ekskurzija budući da Nica već sarađuje sa Beogradom i Nišom, a Paraćin je na ruti auto-puta, pa bi mogao u tom smislu biti interesantan – veli Petrović.

On i u budućnosti ne odustaje od učešća na međunarodnim polumaratonima i na povezivanju Paraćina sa dijasporom, šireći, istovremeno, poruku da se treba baviti sportom jer je to osnova zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost