DO DVA MILIONA PO TIMU: Konkurs Sekretarijata za privredu za razvoj inovativnih delatnosti

B.B.

08. 08. 2023. u 11:13

SEKRETARIJAT za privredu, u saradnji sa Naučnotehnoškim parkom Beograd, objavio je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja inovativnih delatnosti za ovu godinu.

ДО ДВА МИЛИОНА ПО ТИМУ: Конкурс Секретаријата за привреду за развој иновативних делатности

Foto: Naučno tehnološki park "Beograd"

Pravo na dodelu sredstava imaju startap timovi i mikroprivredna društva (ne starija od tri godine u trenutku podnošenja prijave) koja su registrovana i imaju sedište na teritoriji Beograda. Ukupna vrednost opredeljenih sredstava na konkursu je 10 miliona dinara, u maksimalom iznosu do dva miliona dinara po korisniku za razvoj inovativne ideje, u periodu od najviše 12 meseci.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava za pokriće troškova infrastrukturnih i stručnih usluga od strane Naučnotehnološkog parka Beograd, troškova zarada i naknada, zatim izdataka u vezi sa nabavkom opreme i alata za potrebe razvoja, kao i u vezi sa istraživanjem i testiranjem, u periodu od najviše 12 meseci.

Prema rečima Nikole Kneževića, sekretara za privredu, konkurs se realizuje u cilju podrške privrednim subjektima za razvoj inovativnih ideja, podrške zapošljavanju mladih obrazovanih lica, kao i razvoju novih inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, stvaranju novih tehnoloških preduzeća, povećanju konkurentske sposobnosti privrednih subjekata i uključivanju u međunarodne tržišne tokove.
Konkurs je otvoren do 15. septembra i objavljen je na sajtu grada Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao