ŠABAČKA ULICA CELA OD CEMENTA BELA: Detalji incidenta na gradilištu na Zvezdari (FOTO/VIDEO)

S.V.

16. 08. 2023. u 06:30

ŠABAČKA ulica na Zvezdari osvanula je potpuno bela jer je na jednom gradilištu, prilikom istovara cementa iz cisterne, pukla cev, a ovaj materijal se razlio i po kolovozu, trotoaru, automobilima...

ШАБАЧКА УЛИЦА ЦЕЛА ОД ЦЕМЕНТА БЕЛА: Детаљи инцидента на градилишту на Звездари (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

Povređenih, srećom, nije bilo, ali materijalna šteta koju je cement ostavio na automobilima, nije mala.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, nezgoda na zvezdarskom gradilištu dogodila se oko 7.40 časova. Mada se prvo spekulisalo da je eksplodirala cisterna sa cementom, iz MUP su to demantovali i objasnili da nije bilo eksplozije nego se čuo "prasak".

Foto: D. Milovanović

 

Takođe, nije bilo požara. Policijska patrola obavila je uviđaj u Šabačkoj i pokrenula istragu, kako bi se utvrdilo kako se cement razlio i ko je odgovoran za ovaj propust. Tokom uviđaja, saobraćaj u ovom delu grada bio je obustavljen, a policija nikom nije dozvoljavala da prođe Šabačkom sve dok nije postalo potpuno bezbedno u zoni incidenta.

Stanari okolnih zgrada u ovom delu Zvezdare kažu da su šokirani i brinu se da se nešto slično ne ponovi. Na automobilima je tanak sloj cementa, ali će i to napraviti problem i ostaviti tragove na limu kad se bude skidao sa vozila.

- Čula sam da je nešto puklo rano ujutro, ali nisam mnogo obraćala pažnju jer znam da je tu gradilište i navikli smo na buku - priča nam jedna komšinica. - Međutim, kad sam pogledala kroz prozor, pomislila sam da je pao sneg usred avgusta! Napolju nije moglo da se diše od cementa, ima ga čak i na prozorima. Ne znam kako će ovi ljudi da očiste svoje automobile, pogotovo posle nekoliko sati, kada se cement osuši. Nadamo se da će građevinci da očiste taj nered, da ne bismo narednih dana gazili kroz to i unosili cement u stanove.

Foto: D. Milovanović

 

Iz firme "MGCOOP", čija je cisterna prevozila cement, rekli su da nikakve eksplozije niti rasipanja cementa u Šabačkoj ulici nije bilo, jer je otpalo crevo sa kamiona.

- Nije bilo kvara na našem kamionu i cisterni, tako da incident nije izazvao prevoznik cementa. Odgovorno tvrdimo da su svi mehanizmi na našim vozilima bili potpuno ispravni - saopšteno je iz ove firme.

BONUS VIDEO - CEMENT SE RAZLETEO: Prekrio automobile i kolovoz - zabelela se cela ulica nakon eksplozije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove