NASELJE UMESTO TRŽNOG CENTRA: Uskoro počinje gradnja kompleksa u Omladinskih brigada na Novom Beogradu

S.V.

19. 09. 2023. u 21:00

U Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu, umesto tržnog centra "Ekstra" biće podignut stambeno - poslovni kompleks.

НАСЕЉЕ УМЕСТО ТРЖНОГ ЦЕНТРА: Ускоро почиње градња комплекса у Омладинских бригада на Новом Београду

Foto Printscreen

Reč je o parceli od oko 39.000 kvadrata na kojoj je planirana gradnja oko 188.000 kvadrata raspoređenih u šest objekata i zajedničku podzemnu garažu na dva nivoa za ceo blok. To piše u rešenju gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine koje je odlučivalo o potrebi procene uticaja na životnu sredinu ovog projakta koje je doneo investitor.

U tom dokumentu piše da će se budući kompleks zidati u četiri faze, imaće 17 lamela u tri zgrade, dok će tri objekta biti slobodnostojeća, depandans predškolske ustanove, lokale u prizemljima objekata, na spratovima osim stanova, biće poslovni apartmani.

Objekti su predviđeni kao sedmo i osmospratnice sa povučenim spratom. Od ukupnog broja parking-mesta - 1.589, u podzemnoj garaži biće ih 1.474, a 115 na otvorenom parkingu.

Lokacijske uslove, koji su osnov za izradu tehničke dokumentacije, investitor je dobio u julu ove godine, a četiri meseca ranije gradska Komisija za planove verifikovala je idejno rešenje novog kompleksa koji će biti sagrađen u komšiluku stambenih zgrada, kula, poslovnih zdanja, "Delta sitija""

- Prediđeno je da se izgradnja stambeno - poslovnog kompleksa realizuje u četiri faze - piše u dokumentaciji.

Arhitektonsko rešenje objekta proisteklo je iz savremenih karakteristika. Vodilo se računa o uklapanju objekta sa trenutnim okruženjem, kao i sa planiranim objektima u okolini.Glavni motiv kompleksa je "grad u gradu" koji bi omogućio svakom korisniku mnoštvo sadržaja, jednostavno funkcionisanje i kvalitetno okruženje.

Slojevi unutar kompleksa formirani su pažljivo i prošarani su mnoštvom ambijenata. Vijugavi tok staze za pešake prožima se duž celog kompleksa, formirajući dodatnu dinamiku.

Projektovani su stanovi različitih struktura: jednosobni, jednoiposobni, dvosobni, trosobni, četvorosobni i petosobni. Stanovi na nižim etažama su manji po strukturi, dok su veći predviđeni na višim etažama i na povučenom spratu.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!