POČINJE GREJNA SEZONA: Evo kada možemo očekivati tople radijatore u Beogradu

Novosti online

15. 10. 2023. u 08:51

OD danas u Srbiji i zvanično počinje grejna sezona. To znači da su toplane u radnom režimu sve do 15. aprila, a ako vremenski uslovi zahtevaju grejanje mže biti produženo i do 3 maja.

ПОЧИЊЕ ГРЕЈНА СЕЗОНА: Ево када можемо очекивати топле радијаторе у Београду

Foto: S. Babović

Vanja Vukić, direktor JKP "Beogradske elektrane" rekao je za RTS da bez obzira što će danas najviša dnevna temperatura biti 18 stepeni u poslepodnevnim časovima krenuće isporuka toplotne energije građanima.

- U narednom periodu, u narednih nekoliko dana očekujemo pad temperature i Beogradske elektrane će po odluci o snabdevanju građana toplotnom energijom krenuti sa isporukom. Oko 12 sati upalićemo kotolove, zagrejati mrežu i preedveče, kada temperatura bude pala, mi ćemo građanima isporučiti toplotnu energiju - kaže Vukić.

Prema njegovim rečima, građani treba da očekuju tople radijatore oko 18.30 ili 19 časova.

Govoreći o žalbama građana, Vukić kaže da su se najčešće žalili na kućne grejne instalacije – na radijatore, na cevi u stanovima.

Izdali smo u septembru saopštenje da građani prijave kvarove ukoliko smatraju da su im radijatori ostali bez vode, dodaje Vukić.

Mi smo intervenisali i to su bile najčešće žalbe građana, rekao je direktor "Beogradskih elektrana".

- Naš sistem je mirovao od 1. maja do danas tako da pozivam građne da ako postoji curenje da prijave Beograsdkim elektranima, na broj 11011 - objedinjeni kol centar - napomenuo je Vukić.

BONUS VIDEO: Pogledajte: Veličanstveni kadrovi sa novog autoputa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)