UZ UČITELJICU U KLUPAMA: Đaci i profesori OŠ "Braća Jerković" u Železniku vratili su se na nastavu

B.B.

03. 11. 2023. u 16:18

UČENICI i profesori OŠ "Braća Jerković" u Železniju vratili su se danas u učionice. Iako su se posle jednodnevne obustave nastave vratili u školu, nastavili su da pružaju podršku suspendovanoj učiteljici V.P.

УЗ УЧИТЕЉИЦУ У КЛУПАМА: Ђаци и професори ОШ Браћа Јерковић у Железнику вратили су се на наставу

Foto: Shutterstock

Kolektiv škole uputio je pismo roditeljima pozivajući ih da kao zreli, odrasli i dobronamerni ljudi zajedno učine ozbiljan iskorak u rešavanju nagomilanih problema.

- Situacija u kojoj se našla jedna mirna, dobra, stručna, savesna, vredna i apsolutno uzorna koleginica, sve nas je jako onespokojila, povredila, a kao ljude i jako rastužila - navodi se u psimu. - Činjenica je da je jedan vredan i čestit radnik, o čijem radu svedoče mnogi naši sugrađani, bude, mi smo ubeđeni neosnovano optužena od strane roditelja, pa joj se po tom osnovu suspenduju sva osnovna prava na - rad, zaradu, profesionalni mir, bila je ona kap koja je prelila čašu permanentnog unižavanja i profesije i profesionalaca, koji su svoje profesionalno opredeljenje najčešće pronalazili u ljubavi prema poslu učitelja i nastavnika "vajara" koji doprinose sazrevanju tih pametnih i dobrih mladih ljudi.

Da podestimo, učionice ove osmoletke u četvrtak su bile prazne. U znak podrške suspendovanoj učiteljici V. P., njene kolege su odlučile da ne drže nastavu. Na dušu se učiteljici stavlja nasilje nad učenikom, jer ga je navodno, povukla za rukav i vikala. On je o tome obavestio roditelje, koji su se obratili direktorki i učiteljica je po ekspresnom postupku privremeno udaljena sa posla.

Prosvetna inspekcija je upućena u školu, a dok se ne završi disciplinski postupak učiteljica će biti suspendovana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao