NOVOGODIŠNJI UKRASI SAMO U „KRUGU DVOJKE“: Praznična rasveta ove godine samo u centralnim gradskim ulicama i parkovima

A. Z. K.

22. 11. 2023. u 21:50

POSTAVLjANjE novogodišnje rasvete u Beogradu počelo je 15. novembra, kada budu postavljeni svi ukrasi tada će prestonica i zasvetleti.

НОВОГОДИШЊИ УКРАСИ САМО У „КРУГУ ДВОЈКЕ“: Празнична расвета ове године само у централним градским улицама и парковима

Foto: Darja Balšić

I ove godine, kao i prošle, biće okićen samo u centralnim gradskim ulicama.

Ekipe javnog komunalnog preduzeća "Javno osvetljenje" započele su sa postavljanjem novogodišnjih svetiljki sredinom meseca. Kako su za "Novosti" rekli u nadležnom Sekretarijatu za energetiku, ukrasi će biti postavljeni u istom obimu kao i prethodne godine.

- U planu je da svečano osvetljenje ukrasi centralne gradske ulice, platoe, parkove, bulevare i trgove - rekli su nam u Sekretarijatu. - Do sada su ukrasi postavljeni u Ulici kralja Milana, jednom delu Kneza Miloša, na platou ispred Hrama Svetog Save, Tiršovoj ulici, Bulevaru Vudra Vilsona i Nikolaja Kravcova. Narednih dana ekipe će postavljati novogodišnju rasvetu u Tašmajdanskom i Pionirskom parku, Bulevaru oslobođenja, na Kalemegdanu i Topčiderskoj zvezdi.

Prazničnih tri meseca

PROŠLE godine grad je bio najkraće ukrašen i svetiljke su ulepšavale grad samo mesec dana. Praznično osvetljenje u Beogradu 2021. godine bilo je postavljeno je 21. novembra, a ukrasi su bili postavljeni skoro tri meseca. Tada je širom grada bilo postavljeno nekoliko hiljada novogodišnjih ukrasa.

Ni ove godine nisu nabavljani novi ukrasi, i ove kao i lane koristiće se sva raspoloživa oprema. Kada montaža ukrasa bude završena na svim planiranim lokacijama, instalacije će biti priključene. Iako nam nisu rekli koliko dugo će rasveta biti uključena, ukoliko nadležni budu pratili prošlogodišnji plan grad će u tom slučaju biti okićen od 15. decembra do 15. januara.

Prošle godine na Sednici skupštine grada doneta je odluka da zbog uštede električne energije prestonica bude ukrašena samo od polovine decembra do sredine januara. Tada je odlučeno i da se ukrase samo centralne gradske ulice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave