BESPLATNI ULTRAZVUK I PREGLED OČNOG DNA: Zakazivanje danas i sutra telefonom

B.B.

23. 11. 2023. u 13:42

U ZAVODU za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" u Savskoj ulici 23, a u saradnji sa opštinom Savski venac, biće organizovani besplatni pregledi za građane ove opštine.

БЕСПЛАТНИ УЛТРАЗВУК И ПРЕГЛЕД ОЧНОГ ДНА: Заказивање данас и сутра телефоном

freepik.com

Prema rečima prim. dr Vlada Batnožića, direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije", svi zainteresovani mogu da obave preglede eho male karlice i PSA po indikaciji, kao i očnog dna sa OCT pregledom po indikaciji.On je dodao da sve što je potrebno je da se pregled zakaže na telefone 3611-581 ili 696-5483 danas i sutra, u periodu do 7 do 14 časova.

- Ultrazvuk male karlice je precizna savremena metoda kojom se dijagnostikuje veliki broj bolesti - rekao je dr Batnožić. - Pregled traje petnaestak minuta. Dan pre pregleda ne treba jesti težu hranu kao što su grašak, boranija, kupus, pasulj i hranu bogatu biljnim vlaknima. Ne treba piti kafu i jesti, tako da je najbolje da se pregled obavi ujutru pre doručka sa punom bešikom.

On je ukazao da je pregled očnog dna bitan za utvrđivanje njegovog stanja, kao i stanje krvnih sudova, žute mrlje i periferije mrežnjače.

- Pomaže pri otkrivanju, ali i prevenciji mnogih očnih bolesti i izuzetno je važno da se obavlja s vremena na vreme. Namenjen je pacijentima sa dijabetesom i bolestima žute mrlje - naveo je dr Batnožić.



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave