"KOLIBRI" U ZAVRŠNOJ FAZI: Izgradnja vrtića u Bariču za oko 200 mališana teče po planu

B.B.

12. 12. 2023. u 13:39

RADOVI na izgradnji vrtića "Kolibri" u Bariču teku predviđenom dinamikom i u završnoj su fazi. U objektu površine oko 1.500 metara kvadratnih biće mesta za oko 200 mališana iz Bariča, Male Moštanice i Jasenka.

КОЛИБРИ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ: Изградња вртића у Баричу за око 200 малишана тече по плану

Foto: Opština Obrenovac

RADOVI na izgradnji vrtića u Bariču teku predviđenom dinamikom i u završnoj su fazi. U objektu površine oko 1.500 metara kvadratnih imaće mesta za oko 200 mališana iz Bariča, Male Moštanice i Jasenka.

Foto: Opština Obrenovac

Tekst potpisa

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević je zajedno sa prestavnicima Grada, zaposlenih u PU "Perka Vićentijević" i roditelji mališana koji će ići u ovaj vrtić, obišao gradilište.

- Do sada smo izgradili više od 80 odsto objekta - rekao je Stanojević. - Imali smo prilike i da sa vaspitačicama i roditeljima obiđemo ovaj objekat, da se same uvere u kom je stadijumu sama izgradnja. Majstori se stvarno trude da ispoštuju rokove, kako bi se deca iz Barič, Male Moštanice i Jasenka vratila u svoj matični vrtić.

RADNIČKA ULICA

PO završetku izgradnje vrtića počeće rekonstrukcija Radničke ulice. Član Veća opštine Obrenovac Predrag Jovanović izvinio se građanima zbog stanja u kome se naselje nalazi i zamilio ih za još malo strpljenja dok se ne završe radovi.

- Vrlo brzo ćemo vratiti u prvobitno stanje celo naselje Kolonija u Bariču, a sa prvim lepim danima posle Nove godine će početi kompletna rekonstrukcija cele Radničke ulice, sve do izlaza na Obrenovački put - najavio je Jovanović. - Ona nije asfaltirana od 1981. godine. Rešićemo problem divlje deponije, jer bi zaista bilo neodgovorno da u blizini ovakvog objekta bude ruglo gde se odlaže otpad.

On je istakao da ovaj objekat pruža sve potrebne uslove koje prethodni nije imao, zbog čega se insistiralo na izgradnji novog objekta.

- Stara zgrada je bila izgrađena pre 46 godina, tako da objekat koji je bio ovde nije više mogao da opsluži sve potrebe mališana - naveo je Stanojević. - Mi moramo da vodimo računa o budućim generacijama i klincima koji će upravo ovde rasti i razvijati se. Radimo na tome i da budućim roditeljima pružimo sve potrebne uslove, kako bi oni imali što bolje mogućnosti za podizanje porodice i za odgoj dece. Moramo da vodimo računa o tome da imamo što više mališana jer na njima ostaje Obrenovac i Srbija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi