OBUKA ZA HRANITELJE ŽIVOTINJA: Opština Novi Beograd prva u Srbiji uvodi registar lica koja imaju licencu za brigu o napuštenim životinjama

B.B.

26. 12. 2023. u 12:47

OPŠTINA Novi Beograd postaće prva u Srbiji koja će imati registar obučenih hranitelja napuštenih i divljih životinja.

ОБУКА ЗА ХРАНИТЕЉЕ ЖИВОТИЊА: Општина Нови Београд прва у Србији уводи регистар лица која имају лиценцу за бригу о напуштеним животињама

Foto: Opština Novi Beograd

Lokani tim volontera ARS NBGD koji je formiran na osnovu saradnje opštine i Udruženja Animal Rescue Serbia, pozvao je građane Novog Beograda da se priključe njihovoj ekipi i prođu kratku obuku, posle koje dobijaju licencu obučenih hranitelja životinja.

Prema rečima Aleksandara Gavrića, predsednika ARS Srbija, hranitelji ne moraju biti članovi ovog tima i da mnogo građana hrani životinje zbog čega neretko ulazi u konflikt s komšijama.

- Veoma je bitno da ljudi koji rade tako human čin, znaju kako i gde da hrane životinje - rekao je Gavrić. - Time se izbegava da na improvizovanim hranilištima ostane gomila hrane, razbacanih šerpica ili da se na tim mestima skupljaju izgladnele životinje. Hranitelji mogu očekivati i određeni stepen pomoći i zaštite, u skladu sa potrebama i mogućnostima lokalnog ARS NBGD tima, jer će gradske i opštinske javne službe biti upoznate sa naporom volontera da se pomognete napuštenim i divljim gradskim životinjama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?