OD FOLKA DO OPERE: Bogat novogodišnji program za Beograđane i goste prestonice

B.B.

27. 12. 2023. u 15:19

BEOGRAđANE i goste prestonice očekuju bogat novogodišnji program sa 50 događaja za sve generacije - od koncerata popularne muzike, roka, opere i džeza do operete i baleta "Slepog miš" i "Krcko Oraščić

ОД ФОЛКА ДО ОПЕРЕ: Богат новогодишњи програм за Београђане и госте престонице

Foto Aleksandar Milutinović

Za razliku od prethodnih godina, tradicionalni doček će biti održan na Trgu republike gde će posetioci Novu godinu dočekati uz di džej Mihajla i koncert Milice Todorović, Anđele Ignjatović Breskvice i Sandre Prodanović, a Srpsku novu godinu uz Sašu Matića, najavio je član privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević.

- Beogradska zima tradicionalno ima veći broj manifestacija na različitim lokacijama, namenjenim i različitim uzrastima i ukusima ljudi, kako bi svako imao svoj praznični kutak - rekao je Nikodijević. - Trg Republike će biti centralno mesto obeležavanja svih većih događaja tokom Beogradske zime, ali i kasnije tokom godine. Koncert za doček Nove godine počeće od 21.30 časova i trajaće do dva sata iza ponoći. Cela Knez Mihajlova ulica pretvorena u jedan veliki bazar, koji se nastavlja potom na Kalemegdanu gde je dečije seoce.

HIRUŠKA AMBULANTA

Nikodijević je dodao da će vatromet, na inicijativu brojnih udruženja, ove godine izostati i da će novac biti usmeren za izgradnju hriurške ambulante za životinje.

- Obzirom da je neophodna izgradnja nove hirurške ambulante u Resniku, gde se nalazi najveći azil za kućne ljubimce rešili smo da doniramo novac - rekao je Nikodijević. - Hirurška ambulanta će biti, po najsavremenijim standardima, služiće za intervencije, kako za vlasničke tako i nevlasničke pse. Podići ćemo nivo usluge i brige i dobiti savremenu ambulantu koju do sada nismo imali, a Zoohigijena je ranije isticala kao potrebu.

On je dodao da će na Trgu Republike 4. januara na ekranima biti prenos opere "Slepi miš" iz Narodnog pozorišta, a 10. januara "Krcko Oraščić". Za Beograđane i njihove goste biće organizovani i koncerti džez muzike, duhovne horske muzike, dok će di džej žurka planirana za 2. januar.

- Srpsku Novu godinu dočekaćemo uz koncert Saše Matića, a imaćemo i gosta iznenađenja - rekao je Nikodijević. - Beograd je poznat po različitim muzičkim ukusima, pa smo se potrudili da zato imamo više bina. Kod Instituta Servantes sviraće se džez i bluz, a kod kuće Legata, rok, bluz i alternativne bendove 29. i 30. decembra. Bina kod Muzeja savremene umetnosti, takođe 30. decembra, rezervisana je za tribiut bendove EKV, Električni orgazam, Atomsko sklonište i Vlatko Stefanovski, a biće postavljena i u parku Vojvode Vuka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave