VIŠE OD 70 GRAĐANA UPLATILO DONACIJU NA RAČIN GO NOVI BEOGRAD: Stanari u ozelenjavanju bloka 19a

Š.Marović

23. 02. 2024. u 14:53

STANARI bloka 19a danas u 10 časova u Dečjem parku unutar tog naselja priključiće se akciji opštine "Za zeleni Novi Beograd". Na osnovu plana koji je, kao i u prethodnim akcijama, sačinjen u partnerstvu sa JKP "Zelenilo", na tri velike zelene površine u okviru tog bloka biće zasađena ukupno 22 stabla mukinje.

ВИШЕ ОД 70 ГРАЂАНА УПЛАТИЛО ДОНАЦИЈУ НА РАЧИН ГО НОВИ БЕОГРАД: Станари у озелењавању блока 19а

GO Novi Beograd

Reč je drveću koje zahvaljujući jakom korenu dobro uspeva u različitim vrstama zemljišta, a njegova krošnja svrstava ga u ukrasno bilje. Prethodnih dana, više od 70 žitelja ovog dela grada, shodno svojim mogućnostima, na namenski račun koji je GO Novi Beograd otvorila početkom decembra prošle godine, uplatilo je donaciju za ozelenjavanje ove lokalne samouprave.

S obzirom na to da su oivičeni velikim saobraćajnicama, da žive u blizini veoma prometnog mosta "Gazela", u pozivu da se priključe akciji ozelenjavanja, stanari su naveli da žele da budu primer zdravog, urbanog, života unutar "zelenih zidova" koji će ih šititi od buke i zagađenja.

Istakli su i želju da njihov blok ponovo postane reprezentativan, ne samo u smislu lokacije i infrastrukture, već i u pogledu dobre kooperacije građana i nadležnih institucija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?