SVE SPREMNO ZA KARNEVAL: Tradicionalna manifestacija 7. aprila u Rakovici (FOTO)

A. Z. K.

27. 03. 2024. u 16:20

RAKOVIČKE ulice 7. aprila biće obojene šarenim kostimima, i ispunjene pesmom, osmesima i grajom, jer će tada biti organizovan karneval.

СВЕ СПРЕМНО ЗА КАРНЕВАЛ:  Традиционална манифестација 7. априла у Раковици (ФОТО)

GO Rakovica

Jedna od omiljenih manifestacija Beograđana biće organizovana 12. put na Vidikovcu, a posetioce i ove godine očekuje bogat program.

Kako su saopštili u Opštini, karnevalski defile biće organizovan u Ulici patrijarha Joanikija, u dužini od 800 metara. Na ovoj ruti biće postavljene tri bine, gde će karnevalske grupe pokazati svoje koreografije i predstaviti se ljubiteljima ove vesele manifestacije.

Dve godine pauze

TRADICIONALNI Rakovički karneval nije održan 2020. i 2021. godine zbog pandemije. Pre dve godine vratio se na velika vrata, a Beograđani su ga dočekali sa oduševljenjem. Nakon pauze, ni kiša koja je padala tokom manifestacije održane 2022. godine nije uspela da pokvari raspoloženje učesnika i gostiju.

- Karneval se tradicionalno sastoji od Dečje povorke i Međunarodnog karnevala - podsećaju u GO Rakovica. - Očekujemo da će karnevalskom trasom prodefilovati veliki broj grupa iz zemlje i inostranstva. I ove godine naši gosti će biti članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova. Žiri će izabrati najbolje grupe iz rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola koje će predstavljati Rakovički karneval na karnevalima u zemlji i inostranstvu.

GO Rakovica

 

Prošle godine na ovoj manifestaciji učestvovalo je 40 grupa sa oko 3.000 učesnika. Osim mališana iz rakovičkih vrtića, osmoletki i srednjih škola, učestvovale su i grupe iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, BiH i Italije. Mališani su prošle godine Ulicom patrijarha Joanikija prošetali kao saobraćajni znaci, slatkiši, sladoledi, ribe, morske zvezde.... Đaci iz Osnovne škole "14. oktobar" odabrani su da Rakovicu predstavljaju na karnevalima u zemlji i inostranstvu. Đaci ove škole dobili su dve nagrade, za najbolji kostim i performans i za najbolju koreografiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!