ROKADA U LAZAREVCU, NA ZVEZDARI "STATUS KVO": I sekretari još tri gradske opštine

S. B. MILOŠEVIĆ

20. 08. 2020. u 06:10

KONSTITUTIVNE sednice tri gradske opštine - Zvezdare, Lazarevca i Mladenovca održane su juče, na kojima su potvrđeni mandati odbornika i izabrani predsednici skupština opština.

РОКАДА У ЛАЗАРЕВЦУ, НА ЗВЕЗДАРИ СТАТУС КВО: И секретари још три градске општине

Foto Z. Jovanović

Umesto na čelu opštine, dosadašnji predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić, predsedavaće Skupštinom ove opštine. Na čelu Skupštine opštine Zvezdara, kao i prethodne četiri godine, ostaje Aleksandar Eror (SNS), dok je u Mladenovcu na tu funkciju izabrana Gordana Dimitrijević Bjeličić iz redova SNS.

Zasedanje Skupštine GO Lazarevac zbog epidemiološke situacije održano je u Velikoj sali Centra za kulturu Lazarevac. Na samom početku Skupština je verifikovala mandate odbornika i to: 35 odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu", 12 odbornika grupe građana "Naša kuća", osam odbornika "SPS, JS, Zeleni Srbije", dva odbornika "Aleksandar Šapić - Pobeda za Lazrevac", dva odbornika "Za Kraljevinu Srbiju (POKS) - Zelena stranka" i dva odbornika "Srpska stranka Zavetnici".

Bojan Sinđelić, Foto arhiva

Za predsednika novog saziva lazarevačkog parlamenta izabran je Bojan Sinđelić, dosadašnji predsednik GO Lazrevac, koji je pre toga bio član Veća. Za izbor Sinđelića na mesto predsednika Skupštine glasalo je 45 odbornika od 61.

U Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić", Zvezdarci su glasali o devet tačaka dnevnog reda, posle verifikacije mandata. Predsedavao je dr Slavoljub Nikolić (86) sa liste SNS. U odborničku klupu, sa liste SNS, seli su košarkaš Đorđe Gagić i modna kreatorka Suzana Perić. Mandate je verifikovalo 35 odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", sedmoro odbornika sa liste "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije" "SPS - Jedinstvena Srbija JS - Dragan Marković Palma", šest odbornika sa liste "Aleksandar Šapić - Pobeda za Zvezdaru" i troje odbornika sa liste "Metla 2020 - DSS".

GLASANjE Aleksandar Eror ostaje na čelu SO Zvezdara, Foto Z. Jovanović

Za izbor dosadašnjeg predsednika Skupštine Aleksandra Erora, glasalo je 40 odbornika. Inače, Eror će biti zapamćen kao prvi koji je tokom vanrednog stanja zbog pandemije virusa kovid 19 održao elektronsku sednicu.

- Ponosan sam vrlo na ono što smo uradili u prošlom mandatu i hvala odbornicima koji su mi i ovaj put poverili ovo odgovorno mesto - navodi Eror.

Sednica mladenovačkog parlamenta održana je u Centru za kulturu, u popodnevnim časovima. Mandate je verifikovalo 42 odbornika SNS-a, 10 SPS-JS i tri odbornika Srpske radikalne stranke. Za sekretara Skupštine opštine izabrana je Vesna Milić Sjeran. Izbor predsednika opštine očekuje se na sledećoj sednici za desetak dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)