GORAN VESIĆ: Brojni projekti za kvalitetniji život stanovnika leve obale Dunava

Novosti online

04. 09. 2020. u 13:47

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je gostujući na Studiju B da stanovnike leve obale Dunava u narednom periodu očekuje otvaranje novog Doma zdravlja, nastavak gradnje kanalizacione mreže, kao i početak izgradnje vrtića.

ГОРАН ВЕСИЋ: Бројни пројекти за квалитетнији живот становника леве обале Дунава

Foto: N. Skenderija

Vesić je podsetio da će u novembru biti završen Dom zdravlja u Borči, sa skoro 7.000 kvadrata i praktično svim medicinskim službama.

– U neposrednoj blizini Doma zdravlja uskoro počinje i izgradnja vrtića, jednog od ukupno 10, čiju smo izgradnju najavili. Izgradnja šest od pomenutih 10 vrtića je počela – u Miloja Zakića na Čukarici, u obrenovačkom naselju Belo polje, u Rakovici, u Bloku 62, na Bežanijskoj kosi, kao i Novogradskoj u Zemunu. Do kraja godine počeće izgradnja i preostala četiri vrtića – u naselju Braće Jerković, u blizini Doma zdravlja u Borči, u Mirijevu i na Miljakovcu 3. Od kada vrtići postoje u Beogradu, nije se dogodilo da u jednoj godini počne izgradnja 10 vrtića. Sve to će omogućiti mesto u vrtiću za gotovo 2.500 dece, što će praktično ukinuti listu čekanja za upis u vrtić. To je zaista velika stvar – poručio je Vesić.

On je rekao da je sa predsednikom opštine Palilula, Aleksandrom Jovičićem, razgovarao o ideji da se zgrada u kojoj se sada nalazi Dom zdravlja pretvori u opštinski uslužni centar, gde bi se nalazile sve opštinske i određene republičke službe.

– Tako građani sa leve obale Dunava ne bi više morali da dolaze do Takovske ulice, gde je sada sedište Opštine Palilula, već bi 80 do 90 odsto poslova mogli da završe bez dolaska u centar grada. U oktobru će biti raspisan prvi od tri planirana tendera vezana za izgradnju kanalizacione mreže na levoj obali Dunava. Prvi tender se raspisuje za izgradnju kanalizacione crpne stanice, dok će druga dva tendera uslediti u decembru i tiču se izgradnje sekundarne kanalizacione mreže i prečistača za otpadne vode. Sve otpadne vode iz kanalizacije sa leve obale Dunava će prolaziti kroz sistem prečistača i prečišćene se izlivati u Dunav. Na taj način prestaćemo da zagađujemo našu najveću reku što je izuzetno značajno – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, tender za izgradnju novog mosta na Dunavu kod Ade Huje biće raspisan do kraja sledeće godine i očekivano je da radovi na izgradnji mosta počnu u prvom delu 2022. godine.

– Vrednost investicije je preko 200 miliona evra i od velikog je značaja za Beograd, naročito za građane sa leve obale. Kada most bude završen, moći će da započne prava i ozbiljna rekonstrukcija Pančevačkog mosta koji je, doduše, u nadležnosti Republike Srbije, ali će Grad stajati na raspolaganju. Rekonstrukcija Pančevačkog mosta bez prekida saobraćaja nije moguća, a svima je jasno da je zaustavljanje saobraćaja preko Pančevačkog mosta nemoguće bez alternative, odnosno novog mosta. Posle detaljne rekonstrukcije, Pančevački most moći će da bude u upotrebi još sigurno nekoliko decenija – dodao je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu