NA METI LOPOVA I LIFTOVI: U Pojedinim prestoničkim višespratnicama dodatna oprema često nije u funkciji zbog razbojnika

G. N.

04. 12. 2020. u 14:54

DA su lopovima interesantna i liftovska postrojenja, sve je češći slučaj u beogradskim višespratnicama.

НА МЕТИ ЛОПОВА И ЛИФТОВИ: У Појединим престоничким вишеспратницама додатна опрема често није у функцији због разбојника

Foto A. Stanković

Takozvana liftovska mafija hara gradom, ne obazirući se na to koliko su liftovi važni, pre svega, za stanare na višim spratovima. I kao da nije dovoljno to što su prestonički liftovi stari skoro pola veka, pa su kvarovi neminovni, sada liftovi stanu, jer im preko noći nestane po neki deo.

HITNE INTERVENCIJE ILI POLICIJA

POSLE 16 sati "liftadžije" ne rade. Stoga je savet komšijama da se, ukoliko vide nepoznate osobe i čuju zvuke na spratovima, jave službi za hitne intervencije JP "Gradsko stambeno", koji će proveriti sa kolegama da li su možda na terenu. Druga opcija je da se obrate policiji.

Glavni razlog nesavesnih razbojnika za uzimanje baš liftovskih delova, jeste njihova preprodaja. Kako nezvanično saznajemo, oko 50 evra prodavci cene otkočne magnete, koji su najčešće na njihovoj meti. Stanare popravka skupo košta, a neretko se dogodi da kvarovi krenu jedan za drugim, poput lančane reakcije.

- Dešava se da strada deo po deo, baš zbog elementa koji nedostaje, a koji treba da uvezemo - nezvanično saznajemo iz JP "Gradsko stambeno". - Situaciju dodatno komplikuje stanje na granicama usled pandemije, kao i činjenica da smo svi desetkovani, i javna i privatna preduzeća.Krađe se uglavnom dešavaju noću. Oko pola sata potrebno je iskusnom razbojniku da odšrafi deo koji mu je potreban, i to ako je liftovska kabina u visini njegovih grudi. Da nevolja bude veća, lopovi se često vraćaju na iste adrese.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!