POKLOPCE KRADU NEMILICE: Servis "Beokom" i "Vodovod" preplavljeni žalbama građana zbog otvorenih šahti

J. Gočanin

20. 01. 2021. u 07:52

POSLEDNjIH meseci "Beokom" servis zatrpan je prijavama građana o šahtovima bez poklopaca širom prestonice, a osim ovog servisa i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacije" dobija žalbe građana, kao i zahteve za zamenu.

ПОКЛОПЦЕ КРАДУ НЕМИЛИЦЕ: Сервис Беоком и Водовод преплављени жалбама грађана због отворених шахти

Foto Privatna arhiva

Podaci iz Gradskog pravobranilaštva Beograda pokazuju da su po broju najčešćih razloga za podnošenje tužbi Gradu, na drugom mestu povrede usled pada u rupu, šaht ili na ledu.

Kako su nam objasnili u "Beogradskom vodovodu i kanalizaciji", njihove nadležne ekipe redovno proveravaju tehničku ispravnost poklopaca i slivničkih rešetki, i to prema godišnjim planovima, ili na osnovu prijava građana i nadležnih institucija.

FIZIČKE POVREDE

KAKO su nam potvrdili u JKP "Beogradski vodovod i kanlizacija", ukoliko dođe do fizičke povrede zbog upada u šaht u kojem se nalaze instalacije ovog javnog komunnlog preduzeća, građani mogu da podnesu zahtev za naknadu štete upravo ovom preduzeću.

Međutim, veliki broj građana žali se da šahte bez poklopaca stoje i po nekoliko dana, bilo na trotoaru, u dvorištima škola, na kolovozu.

- I sama sam svesna da očigledno ne može da se stane na put krađi poklopaca šahtova - priča Beograđanka Nevena P.

- Ali, zaista nije u redu ni da se neko nedužan povredi prilikom upada u kanalizacioni otvor, koji su tako otvoreni i po mesec dana.

- Ukoliko dođe do krađe, iznenadnog iskakanja i loma poklopca komunalnih objekata kanalizacije, komunalno preduzeće je dužno da odmah po prijavi, preduzme hitne mere obezbeđenja i zamene ovih elemenata - govore u JKP BVK.

Ipak, ovo javno komunalno preduzeće nije nadležno za održavanje svih šahti u gradu, već samo onih u kojima se nalaze instalacije vodovoda i kanalizacije JKP BVK. Vodomerna skloništa u kojima se nalaze vodomeri ne održava ovo preduzeća, već se o njima staraju vlasnici objekata čiji se vodomeri nalaze u šahtovima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!