PROŠLE GODINE 1.200 KONTROLA: Prosvetna inspekcija redovno obilazi vrtiće i škole u Beogradu

B.B.

23. 01. 2021. u 11:46

TOKOM prošle godine, prosvetna inspekcija je obavila 1.200 redovnih kontrola u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, kaže Slavko Gak, sekretar za obrazovanje.

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ 1.200 КОНТРОЛА: Просветна инспекција редовно обилази вртиће и школе у Београду

Foto GU u Kraljevu

Nemio događaj u vrtiću "Zamak", otvorio je pitanje kontrole rada obrazovnih ustanova. Prosvetna inspeckija, u sklopu svoje nadležnosti, ima redovan obilazak obdaništa i škola. Na svaku prijavu roditelja i zaposlenih, na teren se izlazi u roku od 24 sata. Ono što predstavlja problem je, što u redovnim kontrolama inspektori imaju obavezu da najave posetu.

- Tako dolazi do zloupotreba. Kada se najavi poseta prosvtene inspkcije, sve se sredi da bude po zakonu, a kada prođe nastavlja se po starom - kaže Gak. - Kada je u pitanju vrtić "Zamak", od početka rada 2018. godine, nismo imali nijednu prijavu ni roditelja, niti nekog od zaposlenih. Užasavajući snimak se prvo pojavio u medijima, pre nego što se bilo ko obratio sekretarijatu i inspekciji. Nedopustivo je takvo ponašanje prema deci. Zalagaću se da svi odgvorni budu najstrožije kažnjeni i da se ovakve scene više ne ponavljaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)