ПЉЕВАЉСКИМ ОДБОРНИЦИМА ЗАРАЖЕНИМ КОРОНОМ: Омогућено електронско гласање

М. ДРОБЊАК

27. 11. 2020. у 23:50

ПЉЕВАЉСКИМ ОДБОРНИЦИМА ЗАРАЖЕНИМ КОРОНОМ: Омогућено електронско гласање

Фото: М. Дробњак

СКУПШТИНА Општине Пљевља усвојила је у петак предлог Одлуке о изменама и допунама пословника локалног парламента, којим је омогућено електронско гласање одборницима који су заражени вирусом ковид 19 или се налазе у самоизолацији.

Једино је против те одлуке био независни одборник Предраг Цвијовић.

Одлука је привременог карактера и биће орочена до краја године.

- Изменом пословника одборнику који се буде налазио у самоизолацји или на лечењу од ковид- 19 биће омогућено да гласа о тачкама дневног реда, али неће моћи да учествује у расправи и омогућава кворум - казао је шеф одборничког клуба ДПС-а Данијел Живковић.

Опозиција је је у петак позвала локалну власт у Пљевљима коју предводи Демократска партија социјалиста, да поднесу оставке јер су након парламентарних избора, када су убедљиво поражени, изгубили легитимитет да даље управљају том општином.

- Ја од вас тражим да поднесете оставку и од председника Општине одборника и свих ова већина нема легитимитет. Трошите време грађанима - рекао је одборник ДНП Владислав Бојовић.

Данијел Живковић(ДПС) је позвао пљеваљску опозицију да покрену процедуру изгласавања поверења председнику Општине и Скупштине, ако сматрају да садашња власт у Пљевљима нема већину.

- Ми имамо потпуни легитимитет који је стечен на изборима. Наредних годину и по до следећих лоалних избора гледаћете овај састав локалног парламента - поручио је Живковић.

Одборник Демократа Никола Ровчанин казао је да је функционисање локалне самоуправе доведено у питање, и да влада има услова за увођење принудне управе.

Ровчанин је подсетио да је последња седница локалног парламента одржана 4. јуна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)