ПРАВЕ СЕ ОД ТЕСТА ЗА ПЕРЕЦЕ: Обавезно пробајте ове ролнице, пикантне су и преукусне, идеалне за послужење кад дођу гости

Novosti online

19. 12. 2023. у 18:00

ОДЛИЧНЕ су као послужење уз неки хладан сосић који можете да измислите у тренутку када отворите фрижидер.

ПРАВЕ СЕ ОД ТЕСТА ЗА ПЕРЕЦЕ: Обавезно пробајте ове ролнице, пикантне су и преукусне, идеалне за послужење кад дођу гости

Фото Shutterstock

Потребно:

* брашно, 3 и 3/4 шоље

* суви квасац, 1/2 кесице
* морска со, 2 кашичице
* топла вода, 1 и 1/4 шоље
* маслац, 120 г

ЗА РАСТВОР:    

* ледена вода, 4 и 1/4 шоље

* сода бикарбона, 3 кашике
* крупна морска со, за посипање

Припрема:

- Помешајте брашно, суви квасац и со. У посебној чинији умутите миксером маслац са 1 ¼ шоље вруће, не кључале воде. Ову смесу додајте сувим састојцима, па наставцима за тесто мутите миксером док не добијете нелепљиво тесто.

- Преручите тесто на благо побрашњену површину и наставите с мешењем. Месећи повремено баците тесто с висине на даску јер ће тако постати еластичније и потом вратите тесто у посуду за мешење и оставите да се удвостручи. Тесто опет кратко премесите, око пола минута је довољно, па поделите на мање комаде жељене величине.

- Сваки комад теста трљајте 10–ак секунди између побрашњених дланова да формирате облик и слажите их на пек папир. Опет покријте и оставите да стоји 20 минута, а за то време укључите рерну на 220 степени.

- Док се рерна загрева у шерпици помешајте наведену количину ледене воде и соду бикарбону, па ставите да прокључа. Пазите добро да не искипи јер ће се вода доста пенити. Узмите две кашике и на сваку ставите по један комадић теста, па уроните у кључалу течност на 30 секунди. Након тога их слажите на решетку и сачекајте да се осуше.

- Пребаците у плех обложен пек папиром. Сваку ролницу на пар места благо укосо засеците оштрим ножем и поспите крупном сољу. Пеците док не добију браонкасту боју, око 15 минута. Печене охладите на решетки.

- По жељи сваку премажите отопљеним маслацем, мада су и овако лепе. Послужите са неким хладним сосом од мајонеза, сенфа, зачина...

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ДЕНВЕР = ЧУДО: Како је тајна вечера Нагетса на коју није позван само Јокићев омиљни саиграч спасила сезону Николи и НБА шампионима