СПРЕМА ОЧАС ПОСЛА , ХРСКАВО И ЗДРАВО: Леблебија ће постати ваша омлиљена грицкалица
НАЈЗДРАВИЈА и најукуснија грицкалица... Уз ову хрскаву леблебију нећете ни помислити на чипс, димове или кокице, уштедећете новац и припремити ужину по свом укусу.
Наравно, можете користити много сувих и свежих зачина - у зависности од ваших преференција. У рецепту смо споменули чили и црвену паприку, али можете експериментисати и са другим зачинима, као што су сушени босиљак, мајчина душица, оригано... Имајте на уму да, осим као ужина, може да послужи и као додатак за крем супе и салате.
Потребно:
* 400 г конзерве леблебије
* 1 кашика маслиновог уља
* ½ кашичице соли
* ½ кашичице чили праха
* ½ кашичице црвене паприке
Припрема:
Загриј пећницу на 200 ступњева. Добро проциједи сланутак, а затим га испери водом.
Обриши га папирнатим убрусима и остави га још неколико минута са стране како би се у потпуности осушио. Распореди сланутак по папиру за печење, прелиј га маслиновим уљем и посоли. Пеци га 20 минута до пола сата и повремено протреси лим. Сланутак је печен кад је златне боје и хрскав извана, а мекан изнутра. Поспи га зачинима и промијешај. Послужи одмах!
Пријатно!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)