СЛАНЕ КУГЛИЦЕ СА БЕЛИМ МЕСОМ, КРОМПИРОМ И ПОВРЋЕМ: Шарено славско предјело - идеално за Светог Јована
Приближава се Свети Јован, а ми вам предлажемо фантастично славско предјело којем гости неће моћи да одоле.
На свакој свечаној трпези су предјело и десерти оно што привлачи највише пажње. Данас постоји безброј рецепата који се брзински спремају, укусни су, а и изгледају савршено. Ако желите да ваш славски сто изгледа савршено, али и да гости буду задовољни укусом, предлажемо вам да направите слане куглице од белог меса и кромпира са поврћем. Овако припремљено предјело ће свакога одушевити, а ви ћете направити без муке.
Састојци:
300 г белог меса
150 г тврдог сира
2 кромпира
1 цвекла
2 куване шаргарепе
1 кисели краставац
5 кашика мајонеза
1 веза мирођије
Припрема сланих куглица са белим месом и поврћем
У једној шерпи скувајте бело месо, а у другој јаја. Такође, цвеклу, кромпир и шаргарепу скувајте одвојено, па када се поврће охлади, ољуштитие. Шаргарепу и цвеклу изрендајте и ставите у одвојене посуде. Сецкану мирођију ставите у трећу посуду.
У посуди помешајте рендана кувана јаја, рендани пире кромпир, реднани тврди сир, ситно сецкани кисели краставац, ситно сецкано бело месо, мајонез и посолите. Све добро сјдеидните и обликујте лоптице.
Поделите лоптице на 3 једнака дела и уваљајте засебно у мирођију, цвеклу и шаргарепу. Послужите хладно предјело за славу.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА ОД ЧОКОЛАДЕ И ЛЕШНИКА: Торта која се не пече, а брзо прави
14. 01. 2024. у 17:30
КРЕМАСТА ФАНТАЗИЈА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Феноменалан чизкејк са пистаћима
11. 01. 2024. у 12:00
Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност
Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.
10. 05. 2024. у 16:45
ВЕЋ ОД 380 ЕВРА: Ево како да посетите ову егзотичну дестинацију за мало пара и то на 8, 11 или 12 дана авионом
МЕСТО где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а Средоземно море позива на потпуно опуштање.
13. 05. 2024. у 11:46
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)