ТОПАО ЗАГРЉАЈ ИТАЛИЈАНСКОГ ЈЕЛА САВРШЕН ЈЕ ЗА ХЛАДНИЈЕ ДАНЕ: Кремаста палента са шампињонима и сиром
КРЕМАСТА палента са шампињонима и сиром је сочан, топли оброк који ћете брзо да направите.
Кремаста палента је богата сиром и уз то се прави са куваним кестењем.
Састојци:
* 250 г шампињона
* 1 чен белог лука, нарезан
* 1 гранчица рузмарина, исецкани листови
* 100 г куваног кестења
* 100 мл пуномасног млека
* 100 г паленте која се брзо кува
* 30 г сланог путера
* 25 г пармезана, наренданог
* 100 г тврдог сира, исеченог на мале коцкице
Рецепт за кремасту паленту са шампињонима и сиром:
Корак 1:
Загрејте тигањ
За кремасту паленту са шампињонима и сиром загрејте велики тигањ са поклопцем на јакој ватри. Додајте шампињоне и пржите око 3 минута, уз мало мешања, док не порумене и не почну да пуштају течност.
Корак 2:
Додајте бели лук и кестење
Смањите температуру на средњу, па додајте уље, бели лук, рузмарин и кестење. Кувајте неколико минута, мешајући, док не замирише. Додајте кашику воде, поклопите и склоните са ватре. Оставите да се хлади 10 минута.
Корак 3:
Скувајте паленту
У међувремену сипајте млеко у шерпу са 400 мл воде и прстохватом соли и ставите да проври. Смањите ватру на ниску, сипајте паленту уз мешање, па кувајте 5-8 минута уз стално мешање док се не згусне и одвоји од ивица тигања. Умешајте путер, пармезан и пола сира и зачините. Поспите преосталим сиром. Зачините мешавину печурака, па је кашиком посипајте преко паленте, заједно са соковима који су остали у тигању. Уживајте у кремастој паленти са шампињонима и сиром!
(StvarUkusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)