АКО СТЕ ПОМИСЛИЛИ ДА СТЕ ИХ ПРОБАЛИ НА СВЕ НАЧИНЕ, ПРЕВАРИЛИ СТЕ СЕ: Ролат од палачинки, од сад ћете палачинке само овако јести

Novosti online

26. 02. 2024. у 13:00

ОВАКВЕ палачинке сигурно нисте пробали до сад, невероватно су сочне и неодољиво кремасте. Савршена су посластица за сваку трпезу.

АКО СТЕ ПОМИСЛИЛИ ДА СТЕ ИХ ПРОБАЛИ НА СВЕ НАЧИНЕ, ПРЕВАРИЛИ СТЕ СЕ: Ролат од палачинки, од сад ћете палачинке само овако јести

Фото Shutterstock

Састојци:

 Смеса за палачинке:

* јаје, 2 ком

* шећер, 30 г
* прстохват соли
* ванила, 1 кашичица
* млеко, 240 мл
* брашно, 100 г
* какао, 10 г
* путер, 35 г

 Чоколадни фил: 

* крем сир, 400 г

* шећер у праху, 100 г
* чоколада, 100 г
* путер, 100 г
* слатка павлака, 100 мл

 Глазура: 

* чоко дугмићи, 125 г

* слатка павлака, 120 мл
* кикирики, 50 г

Фото Shutterstock

Припрема:

Након што направимо класичну смесу за палачинке уз додатак какаа и испечемо их, на њих ћемо намазати фил направљен од крем сира и чоколаде са шећером, путером и слатком павлаком. Затим нафиловане палачинке ређамо једну испод друге, али тако да се преклапају и зароламо их да бисмо добили нешто што наликује ролату. Ролат ћемо умотати у фолију и оставити у фрижидеру да се охлади. На крају ћемо прелити овај дезерт чоколадном глазуром посуту кикирикејем и оставити још 20-ак минута да се охлади пре сервирања.

Пријатно!

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

НОВИ СНИМАК ИЗ АРЕНЕ: Ево шта се десило када су се у ходнику срели Нанели и Лазаревић (ВИДЕО)