ПРАВИ СЕ ЗАЧАС И ПРЕУКУСНА ЈЕ, ЈЕДЕТЕ, А МРШАВИТЕ: Вечера која топи сало, убрзава метаболизам и даје енергију

Novosti online

28. 02. 2024. у 18:30

РЕЦЕПТ за вечеру која топи сало морате пробати, јер доноси бројне бенефите вашем телу. Према мишљењу бројних нутрициониста вечера би требало да буде лаган оброк, али испуњен хранљивим материјама које нам убрзавају метаболизам.

ПРАВИ СЕ ЗАЧАС И ПРЕУКУСНА ЈЕ, ЈЕДЕТЕ, А МРШАВИТЕ: Вечера која топи сало, убрзава метаболизам и даје енергију

Фото Shutterstock

Ево једноставног рецепта за чиа пудинг који доноси вашем телу бројне благодети! Са друге стране, уз њега ћете врло лако сачувати витку линију или истрајати у борби са вишком килограма, јер је укус феноменалан!

Главни састојак овог оброка са којим завршавате дан су чиа семенке, које често називају "superfood". Наиме, чиа семенке су ситне црне, беле и тамносмеђе семенке које потичу од биљке Salviahispanica, која је врста менте.

Чиа семенке су добре за наш организам јер обилују:

* омега-3 и омега-6 масним киселинама,

* влакнима,
* антиоксидансима,
* протеинима,
* али и манганом,
* магнезијумом,
* фосфором,
* калцијумом.

Састојци:

* 4 кашике семенки чије

* 2 банане
* 250 мл воде
* 250 мл млека
* кашика меда
* мало цимета

Припрема:

Банане згњечите виљушком и помешајте са свим састојцима. Добијену смесу одложите у фрижидер. Чија семенке ће потом учинити своје и "згуснути" овај пудинг, а укус ће вас одушевити!

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)