БАКЛАВА БЕЗ КОРА СЕ ПРАВИ БРЗО И ЛАКО: Укус ће вас потпуно распаметити

Novosti online

01. 03. 2024. у 07:00

ШЕЋЕР, уље, брашно, млеко, пшенични гриз и млевене орахе мерити чашом од 2 дл.

БАКЛАВА БЕЗ КОРА СЕ ПРАВИ БРЗО И ЛАКО: Укус ће вас потпуно распаметити

Фото Shutterstock

Састојци:

 За смесу:  

* јаја, 4 комада

* шећер, 1 чаша
* уље, 1 чаша
* брашно, 1 чаша
* ораси, 1 чаша
* пшенични гриз, 2 чаше
* млеко, 1 чаша
* прашак за пециво, 1 кесица

 За сируп: 

* шећер, 250 г

* вода, 400 мл
* ванилин шећер, 1 кесица
* лимун, 3 колута

 За посипање: 

* ораси, по потреби

Припрема:

 За смесу: 

Миксером умутити јаја и шећер. Затим миксер искључити, умешати уље, млеко, млевене орахе, пшенични гриз, брашно помешано са прашком за пециво и измешати шпатулом како би се сви састојци сјединили. Плех премазати уљем, посути брашном и усути припремљену смесу. Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 30 минута.

 За сируп: 

У шерпу усути шећер, додати воду, ванилин шећер, колутове лимуна и ставити шерпу на ватру. Кувати 5 минута од момета кључања. Склонити са ватре и оставити да се прохлади.

Печену кору извадити из рерне. Млаким сирупом прелити врелу кору. Оставити да се охлади и да кора лепо упије сируп. Посути млевеним орасима. Сећи на коцке, сервирати и послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)