РЕЦЕПТ КОЈИ ОГРОМАН БРОЈ ДОМАЋИЦА ДЕЛИ НА МРЕЖАМА: Најбрже трилеће, класик без премца

Novosti online

02. 03. 2024. у 08:00

ГОТОВО за трен ока, а сваки залогај је рај за сладокусце.

РЕЦЕПТ КОЈИ ОГРОМАН БРОЈ ДОМАЋИЦА ДЕЛИ НА МРЕЖАМА: Најбрже трилеће, класик без премца

Фото Printskrin Jutjub

Састојци:

* 6 јаја

* 6 кашика шећера
* 200 г брашна
* пола прашка за пециво
* 800 мл млека
* 400 мл кондензованог млека
* 400 мл слатке павлаке
* 400 г карамел прелива
* 1 штангла истопљене беле чоколаде


Припрема:

Одвојите беланца од жуманца. Миксером беланца пенасто умутите па постепено додајте шећер, док не добијете чврст шне. Додајте једно по једно јаје па сједините. Засебно помешајте брашно са прашком за пециво па додајте у смесу и мутите миксером на најслабијој брзини. Калуп обложите пек папиром па излијте смесу. Пеците 20 до 30 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Чачкалицом проверите да ли је печен. Готов трилеће пустите да се прохлади. Засебно помешајте млеко са кондензованим млеком и слатком павлаком. Колач извадите наопачке на послужавник па скините пек папир. Цео колач избоцкајте ножем. 1/3 прелива од млека сипајте у калуп па потопите колач у то, страном којом сте боцкали. Пустите да колач упије млеко. Прелијте трилеће преливом од карамеле и декоришите белом чоколадом.

Bon appetit!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ДОСТА СА ЛАЖИМА! Црвена звезда објавила комплетан снимак и детаље разговора који су претходили тучи Нанели - Лазаревић! (ВИДЕО)